søndag 10. oktober 2010

Den kom en uke for seint Freire!

Paris-Tours er en av de siste klassikerene som kjøres, og det var mange sykister som ønsket seg en stor skalp på slutten av sesongen. Vanligvis er det mange angrep i de siste bakkene, innenfor den siste milen. I år var det ytterst få av disse angrepene. Gilbert prøvde seg så vidt, men ble markert ut av Pozzato. Da dagens brudd, med blant annet Flecha,nesten va innkjørt kjørte noen syklister seg opp til restende. Blant dem var Geoffrey Lequatre. Franskmannen, som sykler for Radioshack, støtet seg ifra denne gruppa i den første bakken, knappe milen fra mål.

Selv om flere syklister, deriblant unggutten Sep Vanmarcke og erfarne Matteo Tosatto, prøvde mer eller mindre helhjertet å kjøre seg opp, ble det en kamp mellom Lequatre og hovedfeltet. Det så lenge ut til at franskmannen skulle ta en populær hjemmeseier, men hovedfeltet hentet han inn ca 500 meter fra mål. Da ble det komplett kaos. Danilo Hondo gikk tidlig ut til venstre i veibanen, og fikk Robbie McEwen på rulla. Før australieneren rakk å starte spurten ble han sperret inne av Angelo Furlan og Oscar Freire, som startet spurten til høyre for McEwen. Forlan hadde bra trøkk i beina, men ble passert av Freire på slutten. Det ga Freire en fin oppreisning for hans noe skuffende VM-innsats. En ny fin seier, som føyer seg inn i rekken av meritter han nå har.

Kurt Asle Arvesen og Lars petter Nordhuag var de eneste norske som stilte til start. I likhet med resten av Team Sky (med unntak av Flecha) så vi finte lite til dem. Vi fikk heller ikke se verdensmestertrøya til Hushovd, da Cervélo laget ikke ble invitert til rittet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar