lørdag 9. oktober 2010

Bli med på banesamling i NCF-regi!

Vi ser på oss selv som rimelig opptatt av norsk sykkelsport, og har i løpet av året luftet tanker om hvordan vi mener at kvaliteten kan forbedres. Hva vi har å si og mener er det nok svært få som bryr seg om, derfor er det så utrolig herlig å se at det finnes folk som har en masse initativ, og som med det klarer å ta norsk sykkelsport et skritt videre. Det er slike folk som står bak kommende norske sykkeltriumfer. Det er de som legger grunnlaget for at enere kan vokse frem. Uten dem er sjansen for å få flere norske verdensmestere i sykling minimal.

Nå har Rolf Morgan Hansen og noen andre klart å få til en banesamling, som har som formål å skape et banemiljø i Norge, og det skal i tillegg tas ut et landslag. Vi har på denne bloggen stadig klagd over at Norge ikke har en velodrom, og vi har argumentert for hvorfor banesyklig er viktig. At det finnes folk som har et så brennende engasjement og så stor innflytelse at de har klart å få med seg NCF på å starte opp et banelandslag, er ikke mindre enn beundringsverdig. Banesamlingen er lagt til Polen, for å gjøre det så kostnadsminimalt som mulig. NCF sponser i tillegg bane- og sykkelleie, så de fleste burde ha råd til å delta. Samlingen er som sagt i Polen, fra 24-29 november. Les mer om det her. Aldersgrensen er 15 år, så her kan selv unge talenter delta. Opplegget virker til å være langt billigere enn for eksempel en Mallorca-tur, og vi er sikre på at treningsutbytte og motivasjonseffekten er vel så stor. Dette er både en mulighet til å gjøre seg kjent med en morsom, men i Norge relativt ukjent idrett, samtidig som det forhåpentligvis er starten på en større norsk satsing på banesykling. Kanskje er vi også så heldige at det dukker opp en bane i Norge i nær fremtid?

Vi håper virkelig at mange norske syklister melder seg på, det fortjener initativtakerne. Vi vet at det jobbes hardt for å få med seg media på dette. Det jobbes knallhardt for at dette skal bli en suksess, og syklistene som blir med kan fort være med på det som er starten på et norsk baneeventyr. Thor Hushovd med flere har vist at det ikke finnes begrensninger for gode nordmenn kan bli på landeveien, hvorfor skulle det være noe annerledes på bane? Det er i tillegg fullt mulig å kombinere en satsing på landeveien og på bane, det finnes det utallige eksempler på. Alle norske syklister som synes vinteren i Norge fort blir litt lang, og som ønsker å stå bedre rustet til ny sesong burde i det minste gi banesykling en sjanse. Frem til nå har banesamling i NCFs regi vært forbeholdt landslagene på landevei, nå har alle ambisiøse ryttere en mulighet til å få det samme tilbudet. Ikke nøl med og heng dere på. Dette blir morsomt, nyttig og lærerikt! Nøl heller ikke med å spre budskapet til kjente og ukjente.

PS: En av rytterne somskal delta på samlingen, Reidar Borgersen, skaffer seg nødvendig tempoerfaring i Chrono des Nations neste helg. Dette er noe så sjeldent som et stort, internasjonalt tempoendagsritt. Her vil Borgersen prøve seg mot noen av verdens beste temposyklister. Det blir utvilsomt nødvendig erfaring når målet er å få delta på tempoløpet i neste års sykkel-VM. Vi kommer til å følge Borgersen, og håper han kjører strålende!

2 kommentarer:

  1. Kjempeinitiativ! Håper noen lager en liten reportasje fra samlingen.

    SvarSlett
  2. Virker som at det jobbes knallhardt for å få det til. Vi sykkelentusiaster får prøve å legge litt press på spesielt procycling.no. De satser knallhardt på å være ledende på sykkelnyheter, så da bør de vel bite på dette? men er for guds skyld langt flere enn dem som kan gjøre dette. Har troa på at sykkelnytt.no kan gjøre det. De er like ivrige som procycling.no.

    Du skal ikke melde deg på selv, og skrive om opplevelsene?

    SvarSlett