lørdag 4. desember 2010

Et lag bygget for Luxembourgs suksess

Allerede før laget har presentert trøya de skal kjøre i, eller i det hele tatt har kjørt et sykkelritt, er Team Luxembourg ranket som verdens beste sykkellag. Hvordan er det mulig? Det er mulig når du henter inn et arsenal av storstjerner, og UCI teller poengene disse rytterne opparbeidet seg på andre lag i løpet av 2010-sesongen. Laget fra Luxembourg står foreløpig uten en navnesponsor og laget har derfor ikke noe offisielt navn ennå. Det betyr at journalister, sykkelsynsere og sykkelfans har gitt dem en haug med kallenavn. Det vanligste er "Team Schleck", noe som er en fin indikasjon på hva dette laget står for.

Sterke ryttere skal kjørLangt sitate for Andy Schleck
Dette er nemlig et lag bygget opp for Andy og Fränk Schleck. Med rike eiere i ryggen er laget veldig utradisjonelt. Med private midler i ryggen har brødrene Schleck fått med seg mange sykkelstjerner til sitt nye lag. De største navnene er Fabian Cancellara, Linus Gerdemann, Jens Voigt, Stuart O'Grady, Brice Feillu, Jokob Fuglsang, Daniele Bennati, Maxime Monfort, Fabian Wegmann og Wouter Weylandt. Det er med andre ord et lag med enere både i Grand Tours og i klassikere. Laget har også en god miks av unge og gamle, og er et multinasjonalt lag.

Laget fremstår som det mest solide etapperittlaget i verden. Laget har rutinerte og oppofrende hjelperyttere som Voigt og O'Grady. Disse vil være selve grunnmuren i et Tour de France lag, og vil nok legge ned mye arbeid i front av feltet. Når disse er ferdig med sitt arbeid vil klatrere som Gerdemann, Zaugg, Feillu, Monfort og Fuglsang overta. Disse er så sterke at de vil kunne sitte med de beste langt opp i de fleste bakkene. Andy Schleck er lagets soleklare kaptein i Touren, og i han har de den kanskje beste sammenlagtrytteren neste år. Når vi legger til at han får to superhjelperyttere i Fränk Schleck og Fabian Cancellara, er det ikke så vankselig å utrope laget til det beste etaperittlaget i verden. Laget har klart å skaffe seg en imponerende tropp.

Kommer til å markere seg i klassikerne
I tilegg til å ha et klasselag i etapperitt vil også Team Luxembourg gjøre seg bemerket i klassikerne på vårparten. Fabian Cancellara vil være en av storfavorittene i brosteinsklassikerne, selv om han har uttalt at han ønsker å satse mest på Liege-Bastogne-Liege. Daniele Bennati, Anders Lund, Martin Pedersen og ikke minst Stuart O'Grady blir viktige støttespilelre for den sveitsiske maskinen. De har ikke det sterkeste laget i klassikerne, men det er en del rutine som bør sørge for at Cancellara har de beste forutsetningene for å gjenta årets dobbeltseier i Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Det eneste svakhetstegnet laget har er i spurtene. Sprintere er en mangelvare i dette laget. Riktignok har de Bennati og Weylandt, men ingen av dem er toppklasse. Førstnevnte har slitt med å få opp toppfarten de siste årene, og blir nok viktigere i klassikerne enn i spurtene neste år. Weylandt fikk i år en etappeseier i Giro d'Italia, noe som beviser at han på sitt beste kan kjempe om topplasseringene i en massespurt. Han må nok klare seg ganske alene neste år, for dette laget er ikke bygget rundt han. Det er et lag som først og fremst skal vise seg frem når motbakkene blir lange og tunge. Målet må være sammenlagtseier i Tour de France, og med en Andy Schleck i toppform er ikke det noe urealistisk mål.
Vil dette laget bli et av de største lagene neste år? Vil de klare å vinne Touren?

3 kommentarer:

 1. Sykkelsportens real madrid hvis man kan si det, som vil høste god suksess med cancellara og brødrene schleck neste sesong, mange stjernehjelperytter bli spenennde å se om de kan samarbeide.

  SvarSlett
 2. Jeg tror at Team Lux vil være et veldig toneangivende lag neste år. Kanskje kan Bennati kjempe om en poengtrøye og Andy bør klare en topp 2 hvertfall i TDF. Den eneste som kan true er nok Contador. Fuglsang kan jo også få en god plassering hvis han kjører for egne sjanser i Giro eller Vueltaen. Cancellara tror jeg vinner LBL og RvV, mens Hushovd vinner P-R

  SvarSlett
 3. Har alltid vært stor fan av Schleck-brødrene og nå får de kjøre sitt eget superlag. Her lukter det svidd! TdF-seier, Giro topp 10 og seier i minst en av de store klassikerne (neppe Milan - San Remo, men de kan vinne både P-R, LBL, Amstel Gold Race, RvV, G-W og Fleche Wallone) innen rekkevidde neste sesong!

  Heia Luxembourg!

  SvarSlett