lørdag 11. desember 2010

Satser mer på klasikkerne

En nesten sesong

Det russiske storlaget innkasserte 20 seire, 30 andreplasser og 23 tredjeplasser.

Joaquin Rodriguez Oliver var den virkelig store rytteren på laget. Han tok steget fra å være hjelperytter på Caisse d’Epargne til å være kaptein på Katusha. Han vant Volta a Catalunya, GP Miguel Indurain og en etappe i Volta al Pais Vasco. Alene reddet han også æren til Katusha i Tour de France og Vuelta a España, med en etappeseier i begge rittene, og henholdsvis 8.- og 4. plass (blir tredje hvis Mosquera blir strøket) sammenlagt. I tillegg ble han nummer fem i Clasica San Sebastia , 6.plass sammenlagt i Paris-Nice og nummer to i Fleche Wallone. Takket være sin stabilitet vant han også verdensrankingen. Med seirene til Pozzato og Evgeni Petrov i Giro d’Italia dro laget med seg seire i alle Grand Tours.

Som det største russiske laget tok de, ikke overraskende, dobbelt i begge de russiske mesterskapene. Hvis vi tar med rekruttlaget, Itera-Katusha, fikk laget de syv første på både fellesstart og tempo.

Ardenneklassikerne ble også en opptur for laget med andreplass i både Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege med Joaquin Rodriguez og Kolobnev. Brosteinsklassikerne derimot ble en stor nedtur. Den italienske playboyen, Pozzato, skuffet stort, og det ble ikke bedre enn en 7.plass i Paris-Roubaix.

Alt i alt var ikke sesongen til Katusha den aller beste. Den var preget av mange nesten-prestasjoner, og mange plasseringer rett bak de beste.

Forsterker brosteinslaget

Pga. den svake brosteinssesongen har de signert ryttere som skal kunne bistå Pozzato. Leif Hoste, mest kjent som den evige nummer to i Flandern Rundt, Luca Paolini, en tredjeplass i Flandern, og Aleksandr Kuschynski, fjorårets nummer to i Gent-Wevelgem, er alle signert for å hjelpe Pozatto på best mulig måte. Brosteinslaget virker mye sterkere foran neste sesong, enn det gjorde før årets.

Paolini kan også hjelpe til i det mer kuperte klassikerne. Det samme kan nyankomne Daniel Moreno og Trofimov gjøre. Men laget til ardenneklassikerne ser svekket ut i forhold til i årets sesong. Botcharov, Kirchen, Petrov og Mazzanti har forlatt laget.

Noe som virkelig er svekket er spurtferdighetene til laget. Neste år mangler Katusha en skikkelig spurter. McEwen, Bandiera og Napolitano har forlatt laget, og det er nok ikke i spurtene laget vil vise seg frem neste år. I tillegg til de tidligere nevnte har Khalilov, Klimov, Eskov og Bodrogi.

Det russiske laget har også signert russere foran neste sesong. Ignatenko, Mironov, Arguelyes Rodriges og Porsev, alle med en del gode resultater, kommer fra Itera-Katusha, mens Isaychev er hentet fra Xacobeo. Også Alberto Losada har signert før neste sesong.

Katusha skal også ha prøvd å skaffe seg Menchov før neste sesong. Den russiske bjørnen valgte heller å gå til Geox-TMC, og det er i øyeblikket heftig krangel mellom Menchov og Andrei Tchmil, sportsdirektør i Katusha. Dette har gått så langt at Menchov sin advokat truer med søksmål.

Alt i alt synes jeg laget ser litt svakere ut før neste år enn det gjorde i år. Klasseryttere som McEwen, Napolitano og Kirchen (fikk ødelagt sesongen og karrieren da han kollapset Sveits Rundt) har forlatt laget. Dette vil gjøre at Katusha ikke vil ha noe å gjøre i massespurter. Men laget har forbedret brosteinslaget, og står bedre rustet til å ta opp kampen mot Garmin-Cervelo, Rabobank og de andre brosteinslagene.

Mye fokus på klassikere

Laget vil virkelig satse på klassikerne neste sesong. Med ryttere som Kolobnev, Joaquin Rodriguez, Pozzato, Ivanov, Hoste og Paolini vil dette laget ha potensialet til å gjøre det meget godt i klassikerne neste sesong. I tillegg vil laget håpe på gode sammenlagtplasseringer og etappeseire i de store Tourene, først og fremst med Joaquin Rodriguez. Han vil i første rekke få hjelp av Moreno, Karpets og Gusev. Spurtseire blir det nok få av neste år, og Katusha må skaffe sine seire gjennom offensiv og sterk kjøring. De kan ikke vente til slutten, og kjenner jeg Katusha rett hadde de ikke gjort det selv om de kunne det.

Er laget svekket, eller er de forsterket?Vil de dominere i klassikerne?

3 kommentarer:

 1. De vil nok som Hushovd sa her forleden bli det beste brosteinslaget sammen med Garmin-Cervelo og BMC(Garmin er vel en liten klasse over begge, men de er de beste lagene utenom). Tror Katusha vil få en god sesong og skal ikke se vekk fra at Rodriguez vil klatre opp på pallen i Paris(med tanke på de få tempokilometerne).


  PS!Heter han ikke Joaquim?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Joaquim_Rodr%C3%ADguez

  SvarSlett
 2. Med Rodriguez og Pozzato, med flere, kan Katusha få mye å juble for.

  Når det gjelder Rodriguez brukes det både Joaquin og Joaquim. Personlig trodde jeg at det var Joaquin i starten av hans karriere, og når man har brukt det siden starten på 2000-tallet blir det til at det er det jeg bruker. Er vel noe som heter: gammel vane er vond å vende :) For meg vil han alltid være Joaquin, men jeg tror at det er Joaquim Rodriguez Oliver som er det korrekte.

  SvarSlett
 3. Napolitano fikk vel aldri de helt store resultatene i Katusha? Er ikke nødvendigvis noen svekkelse at han drar. Og en rytter er glemt i dette innlegget: Mikhail Ignatiev. Garantert et par seiere med denne mannen på laget ;) Ble riktignok bare en i 2010-sesongen (6. etappe i Tirreno Adriatico), men han er ennå ung, har enorm kjørestyrke og er knallsterk på tempo!

  SvarSlett