onsdag 8. desember 2010

Thor Hushovd er i gang med oppkjøringen til ny sesong

Nyhetsbrev fra Atle Kvålsvoll
Ukene etter VM seieren i Geelong 3.oktober har gått fantastisk fort for Thor. Det gikk rimelig i ett dagene rett etterpå med pressetreff, konkurranser, sponsoroppdrag, TV show osv. Han nøt denne tiden og ble feiret som en verdensmester verdig. Norges Cykleforbund fikk den beste 100-års gaven de kunne tenke seg, Thor ble naturlig nok hovedpersonen på både mottagelsen i Oslo Rådhus og jubileumsmiddagen.

I forrige uke hadde Garmin Cervelo 2011 sin første samling på idylliske Cayman Island. Det er ikke akkurat stedet for sykkelsamling, men denne gangen var det lagbygging og bli kjent med hverandre som sto i fokus. Thor har med seg 6 andre ryttere fra årets Test Team Cervelo, dette vil bli stammen i klassikerlaget til våren. Garmin Cervelo har et meget sterkt lag med mange klasseryttere. Det er en stor organisasjon som ledes av Thor´s tidligere lagkamerat i Credit Agricole, Jonathan Vaughters. Selv om Thor kjenner mange av rytterne på laget fra før, så er det annerledes å kjøre på samme lag. Førsteinntrykket er meget bra; her er det utøvere som trives sammen og som jobber mot felles mål. Under samlingen fikk Thor snakket ut med Tylor Farrar om fordeling av oppgaver til sommeren. Begge kan vinne massespurter, samtidig må begges potensiale forenes for å slå konkurrentene. Dette fikk de tatt opp slik at prosessen har startet. Med Farrar´s unge pågangsmot og Thor´s styrke og rutine så blir dette et fryktet tospann framover.

Sammen med Gabriel Rasch reiste Thor direkte fra Cayman Island til Kanariøyene på treningssamling. Her blir han i snaue 2 uker og dagsmenyen er enkel; 4-6 timer på sykkelen hver dag for å få kilometer i kroppen. På denne årstiden er det et helt norsk sykkelfelt på Kanariøyene slik at det ikke er vanskelig å finne noen å trene sammen med. Med mange kuldegrader her hjemme så er det en perfekt tid å få trent på raceren under gode forhold, dette har Thor gjort med godt utbytte de siste sesongene.

Julehøytiden tilbringes hjemme i Grimstad sammen med familie og venner. Om det er nok snø så blir støvet av langrennskiene pusset vekk for å få noen gode skiturer. Dette er noe av det Thor liker aller best om vinteren, langrennstrening er fysisk og mentalt påfyll før det fra nyttår av kun er raceren som er treningsredskapen igjen.

Thor gleder seg allerede til sesongen som byr på noen nye konkurranser sammen med de tradisjonelle. Sesongåpningen i Oman er ny før kursen settes tilbake til Europa og semiklassikerne i Belgia. Konkurranseplanen fram til og med Tour de France er som følger:

15-20.februar Tour de Oman
26.februar Het Volk
9-15. Mars Tirreno Adriatico
19.mars Milan San Remo
26.mars E3 Harelbeke
3.april Flanderen
6.april Schelderpreis
10.april Paris Roubaix
15-22.mai California Rundt
11-19.juni Sveits Rundt
26.juni NM fellesstart
2-24.juli Tour de France

Thor´s mål er klare; klassikerne Milan San Remo, Flanderen Rundt og Paris-Roubaix. Etter dette blir det en måneds treningsperiode før California Rundt som er starten på oppkjøringen til Tour de France. I Touren er etappeseier målet. Så vet vi at VM går i København i slutten av september. Det vil bli en skikkelig sykkelfest med veldig mange nordmenn tilstede. Thor vil vise seg fra siste beste side der også noe som betyr at Spania Rundt igjen blir oppkjøringsløp.

Men nå er det kilometersluking sammen med Gabriel og andre norske på Kanariøyene som gjelder. Det er også en måte å komme i julestemning på. Etterpå gleder man seg til å komme hjem til en god norsk jul med fullt tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar