onsdag 15. desember 2010

Sparebanken Vest - Ridley har presentert neste års stall

Etter at det har vært stille som i graven fra Vestlandet siden sesongslutt, fikk vi i dag presentert neste års Sparebanken Vest - ridley stall. I år de det høyest rangerte laget i Norge, og det virket som at de hadde tatt igjen det meste av forspranget som Joker Bianchi har hatt de siste årene. I motsetning til Joker Merida og Plussbank Cervélo har ikke Sparebanken Vest - Ridley økt budsjettet foran neste sesong, heller tvert om. Det vil selvsagt gjøre det vanskelig å gjenta årets gode sesong, men det virker heldigvis ikke som at det så lite penger at det skal gå kraftig utover satsingen.

Inn med Ølmheim og Blikra
Ryttertroppen neste sesong er ganske lik den laget avsluttet årets sesong med. Ut forsvinner rutinerte Geir Inge Berg og de to meget skadeutsatte talentene Anders Lund og Jahn Frederik Grue. Sistnevnte er det veldig synd at vi ikke lenger får se i rød og hvit drakt, for han har et godt maksnivå. Desverre har han slitt mye med skader og dermed ikke fått vist frem sin offensive kjøring særlig ofte i år. Rogalendingene Ole Martin Ølmheim og Håvard Blikra har fått plass på laget. De kjørte stagire for laget i noen løp i høst og overbeviste såpass at de fikk fast plass i neste års rytterstall. Spesielt spennende er Blikra. Han kjørte for Stavanger SK i år, og som førsteårs senior tok han en meget imponerende fjerdeplass sammenlagt i Norgescupen. Han følger i fotsporene til lagkamerat Daniel Jarstø, som tidligere i år også han byttet fra Stavanger SK til Sparebanken Vest. Han kom inn omtrent samtidig som svenske Christoffer Stevenson. Også han er med neste år. I tillegg har Roy Hegreberg, Michael Stevenson (bror til Christoffer), Frode Solberg, Johan Fredrik Ziesler og Filip Eidsheim fått ny kontrakt med laget. Det vil si at Sparebanken Vest til neste år har 9 mann på kontrakt.

Avhengig av de rutinerte rytterne
Roy Hegreberg og Stevenson brødrene har fortsatt et lite håp om å skaffe seg kontrakt med et storlag før neste sesong, og Sparebanken Vest - Ridley har sagt at de ikke vil stå i veien hvis større lag melder sin interesse. Skulle noen av disse forsvinne så vil det være meget trist for Sparebanken Vest - Ridley. De tre er ledestjernene i laget. Det er de som skal dra med seg de unge, og er nok de som må stå for de fleste resultatene. Samtidig er noen av de unge rytterne på vei fremover. Johan Fredrik Ziesler er et supertalent, som ikke har hatt optimale sesonger de to siste årene. Men han er fortsatt veldig ung og kan fort slå igjennom neste år. Filip Eidsheim vant i år en etappe i Tour des Pyrenees, men etter det viste han seg lite frem. Neste år skal han vise at denne seieren ikke var et bløff, og at han er i stand til å prestere jevnt på et høyt nivå.

Jeg har også stor tro på Stavanger talentene Daniel Jarstø og Håvard Blikra. De har godt en fantastisk skole i Stavanger SK, og er klare for å ta et steg opp og ut i verden. De to er et godt eksempel på hvilke fantstisk sykkelklubb Stavanger SK er. I år som i fjor vil dette lagets seniorgruppe bestå av førsteårs seniorer, som tar steget opp fra juniorklassen. Dette er ikke fordi klubben har utviklet få ryttere, men fordi de har utviklet syklistene så godt at de raskt tar steget til lag som kan tilby bedre matching. Både Blikra og Jarstø er offensive ryttere, som bør passe godt inn i et Sparebank Vest - Ridley lag som kjører mange tøffe ritt i Nederland og Belgia. Der må du være offensiv for å henge med i front. Siden dette blir de to syklistenes første hele sesong på et kontinentallag, så kan det ikke forventes at de skal levere de helt store resultatene, men de er utvilsomt navn for fremtiden. Med to fantastiske lokale klubber i Sandnes og Stavanger har Sparebanken Vest utvilsomt all mulig grunn til å se lyst på fremtiden.
Hva synes dere om Sparebanken Vest - Ridley laget? Er det sterkere eller svakere enn i fjor?

PS: Dere kan nå stemme på hvilken signering, gjort av et norsk sykkellag i år, som dere tror er den beste. Avstemningen finner dere til høyre på siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar