fredag 3. desember 2010

TV2 utvider sykkelsatsingen!

I dag presenterte TV2 neste års sykkelprogram. Det er et program som er mer tettpakket med godbiter enn noen gang, og med flere ritt på riksdekkende TV2 kanaler enn vi har sett de tidligere årene. TV2 annonserte sitt sendeprogram samme dag som Thor Hushovds rittprogram kom. Tilfeldig? Det som i hvert fall ikke virker tilfeldig er kanalens sykkelsatsing. Gjennom de siste årene har kanalen vært frontfigurer for en idrett som har blitt mer og mer populær. Med tidenes første mannlige verdensmester på landevei er tidspunktet for å utvide sykkelsatsingen ideel.

Tidlig start
TV2-programmet er omfattende og vi skal ikke gjenta hele her, men dere finner komplett oversikt over rittene de sender på TV2s sider. Noe overraskende starter kanalen sendingene allerede i januar, under Tour Down Under. Med en lite gunstig tidsforskjell, et snøfylt Norge og uten Hushovd på start er det sprekt av kanalen å starte sesongen så tidlig. Alexander Kristoff, Tyler Farrar, Mark Cavendish, Andre Greipel o Lance Armstrong vil nok allikevel trekke noen seere. Dette rittet og en god del andre går på betalingskanalen TV2Sport. Spør du meg er det ikke verdt å investere i kanalen siden det enten pleier å finnes gratis alternativer i Eurosport eller på internett. Det er allikevel flott at de som har kanalen får servert toppkvalitets sykkel gjennom hele sesongen.

Flott klassikersesong på TV2
Det jeg personlig liker best er at det er flere ritt som vises på TV2s hovedkanal og på TV2Zebra. Dette er kanaler som har mange seere, og det er sikkert mange som vil sette pris på sykkeltilbudet de får på de riksdekkende kanalene. Første ritt utenfor betalingskanalen TV2Sport er Paris-Nice i starten av mars. Etter det kommer klassikergodbitene på rekke og rad. Først ut er Milan-SanRemo som neste år skal sendes på moderkanalen. Der skal også Flandern Rundt og Paris-Roubaix sendes. Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege kan nytes på TV2Zebra. Høydepunktet blir som alltid Tour de France. Neste års rute er en av de mest spektakulære vi har sett de siste årene. Med flotte etapper og forhåpentligvis mange nordmenn i noen av hovedrollene bør flere folk sette av fellesferien til Tour de France enn noen gang tidligere. Kanalen er ikke like flittige i dekningen av høstsesongen som de er når det kommer til vårsesongen, men Paris-Tours og Lombardiet Rundt på TV2Zebra blir ikke feil for å si det sånn.

Savner Giroen og VM
Selvsagt er det noen godbiter som mangler. Man kan ikke få alt man ber om. Jeg håper allikevel det ikke blir mange år til vi får se Giroen og VM på TV2. Begge ritt er ekstremt spektakulære og hører hjemme på en storkanal som TV2. Krysser fingrene for at de rittene blir en del av kanalens sendetilbud om noen få år. Det tror jeg både kanalen og norsk sykkelsport hadde vært tjent med. For TV2 har blitt bedre og bedre på sykkelsendinger. På formidling av følelser og stemning har de alltid vært veldig gode. De seneste årene har de i tillegg tatt kvantesprang på det kunnskapsmessige, noe som gjør at sendigene er tilrettelagt både for nybegynnere og de som har en del kunnskap om sporten. Det er fortsatt en del å gå på, spesielt når det kommer til analyser spør du meg, men de skal ha stående applaus for måten de har formidlet sykkelbegivenheter på de siste årene.

Har du alle TV2s kanaler kan du med andre ord allerede nå begynne å glede deg til en ny sesong. Sendeplanen til Eurosport vet jeg ikke noe om, men den pleier sjeldent å være dårligere enn det TV2 kommer med. Det bør derfor bli flere og bedre muligheter for norske sykkelfans å få med seg sin favorittsport på TV enn tidligere. Så takk til TV2 for denne flotte førjulsgaven!

9 kommentarer:

 1. TV2sport er så absolutt smart å investere i, du får jo fotball i samme slengen også ;)

  Ellers er jeg enig. En Gt og kanskje spesielt Giroen hadde gjort seg bra. VM synes jeg egentlig hører hjemme på NRK. Bare synd jeg ikke har Eurosport, da hadde det blitt fullkomment.

  SvarSlett
 2. Er uenig i to ting: for det første sender ikke TV2Sport fotball, de sender tippeligaen. Noe som omtrent tilsvarer et ritt for trehjulssykler? For det andre synes jeg slett ikke VM hører hjemme på NRK. Riktignok har det blitt en slags tradisjon, men fy søren for en dårlig tradisjon. Dag Erik Pedersen er tidvis ok å høre på, men ellers er sendingene til NRK forferdelige! nei få VM over på TV2 og jeg tror interessen for rittet i Norge vil eksplodere.

  At du ikke har Eurosport er utrolig leit. Føler med deg. Uten Roberto Vacchi blir ikke sykkelsesongen det samme :(

  SvarSlett
 3. Kan godt være(snakker om NRK), men jeg liker å ha et ritt i året som faktisk kan nytes uten reklamepause. Og så sender jo Tv2sport endel europacup, masse håndball og endel ishockey. Da har du fire av de fem sportene som jeg inntresserer meg mest i sett vekk fra ski og skøyter. Bare golf mangler.

  SvarSlett
 4. VM på Nrk har én fordel og det er null reklamepauser... ellers er kommenteringen på et så lavt nivå at jeg i flere år har følt at jeg kan gjøre jobben bedre selv.

  Selv har jeg både EuroSport og TV2 Sport, men her velger jeg alltid TV2, ganske enkelt fordi komboen Paasche/Kaggestad (jr eller sr) er uslåelig ;) I tillegg er ES-folkene talentløse når det gjelder reklamepauser!

  2011 blir et knallår med en utrolig bra løype både i Giro og Tour og med et enormt TV-tilbud, gleder meg allerede :D

  SvarSlett
 5. Deilig med Tv2sport og Eurosport da ;). Enig med Nicklas, kombinasjonen Paasche/Kaggestad er uslåelig, selv om jeg vet dere ikke mener det :P

  SvarSlett
 6. Paasche/Kaggestad er gode de, men ingenting slår svenske Eurosport med den enestående Roberto Vacchi :) For interessen rundt sykkelsporten i Norge er det helt gull at TV2 sender stadig mer sykkel.

  Når det gjelder deg Jørgen så vet jo du at den beste kommentatoropplevelsen er å høre oss når vi går i fistel på slutten av etappene. Trenger ikke Paasche/Kaggestad da :P

  SvarSlett
 7. Til dere som hadde TV2 Sport under årets sesong: De rittene som gikk på TV2 Zebra, går de samtidig på TV2 Sport? Har Viasat og de har ikke TV2 Zebra, så da går jeg glipp av fem ritt.

  Forresten en bra blogg!

  SvarSlett
 8. NICLAS: HVORDAN KAN DU SI AT EUROSPORT ER UBRUKELIG PÅ REKLAMEPAUSER?!?!?!

  Tv 2 presterer jo alltid å ha pause når det skjer noe, f.eks under tdf. 3 etappe inn til arenberg. Thor Hushovd kjemper om seieren, så tar de reklame pause når det er 7 km igjen, og att på til en 5 minutter!! Har ikke sett på makan. Det er faktisk det verste jeg har opplevd.

  Og hvor var tv2 da Cancellara skrudde på motoren i P-R ?! Jo, de hadde reklame pause.

  tv2 bør gjøre som ES, droppe reklame de siste 20 km

  SvarSlett