fredag 25. september 2009

Alexander Kristoff


Kristoff er den største suksessen til Stavanger sykkelklubb sin talentfabrikk. Han er født i samme år som Boasson Hagen, men det er først i de siste årene han har stått i skyggen av den umenneskelige. Som junior brukte Stavanger sitt store lag til å "ødelegge" for Edvald, slik at det resultatmessig var veldig jevnt mellom de to. Han tok ikke seniornivået like raskt som EBH, men etter at nevnte Boasson Hagen forlot Joker Bianchi steg Kristoff virkelig ut av skyggen. Han klarte å ta den utrolig store oppgaven å fylle EBH store sko relativt bra. I år har han prestert jevnt og veldig bra. Belønningen har blitt en proffkontrakt med hardtsatsende BMC laget.

Som syklist er Kristoff ganske lik Thor Hushovd. Allerede siden juniornivå har jeg sagt at EBH ikke er den nye Hushovd, det er Alexander Kristoff! Hans største styrke er sin lynhurtige spurt. Han har på gode dager en helt rå akselerasjon og bra trøkk. De siste årene har han også utviklet kjørestyrken formidablet, noe han spesielt viste i årets Ringerrike GP hvor han vant en etappe etter et langt brudd hvor han på slutten gikk solo. Kristoff kan også kjøre over korte, bratte bakker og kan fort vise seg å bli en god brosteinsklassiker.

For bare et par uker siden ville jeg sagt at Kristoff var en brennhet medalje kandidat, men siden det har han vært et par skikkelig turer i asfalten under Tour of Britain, og er neppe optimalt restituert. Når det er sagt så tror jeg ikke det er noen i morgendagens fellesstart som ønsker å spurte om medaljer med Kristoff, i så tilfelle har de ikke gjort hjemmeleksen sin! Det er mest sannsynlig Kristoffs siste U23 VM og han er nok utrolig giret på å gjøre det bra. Med et relativt godt norsk lag i ryggen kan det gå bra. Bra nok til medalje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar