tirsdag 1. september 2009

Overganger, dag 1

I dag åpner overgangsmarkedet for sykkelsporten. Dvs. signeringer som gjelder fra neste sesong kan offentliggjøres. Dagens store nyhet for oss nordmenn er nyheten om et potensielt trekløver i Team Sky. Edvald Boasson Hagen, kanskje Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug skal neste sesong kjempe for det britiske laget. Spesielt morsomt at Lars Petter Nordhaug blir proff, det var virkelig fortjent og vi nordmenn får enda en grunn til å sette på TV-en eller finne internett streamsene når storrittene går neste år. Gratulerer Nordhaug! Skulle også likt å se Kristoff og Wilmann tre inn i proffverdenen, men det virker ikke som at noe konkret er så veldig nært forestående. Det er derimot lenge til alle lag er fulltallige så det kan komme meldinger om disse 2 når som helst (et godt Tour of Britain ville ikke skadet). Begge er gode nok!

Garmin har signet 6 nye syklister, hvor Johan Vansummeren, Robert Hunter og svenske Fredrik Kessiakoff er de mest merriterte navnene. Spennende også med Michel Kreder.

Team Columbia er i litt oppløsning, bare i dag er det bekreftet at de mister 2 veldig gode syklister. Marcus Burghardt går til BMC (nytt storlag på gang?) og Kim Kirchen til Katusha. Columbia har hentet Lars Yting Bak.

Lampre har forlenget kontrakten med Cunego og signet Petacchi, noe som bør hjelpe på for et lag somm mister Brushegin til Caisse og Ballan (foreløpig ikke kjent til hvem, men BMC, Sky og Rabobank er nevnt)

BMC fortsetter å hente inn stjerner. I tillegg til tidligere nevnte Burghardt skal også amerikansk fellesstartmester Hincapie, veteranen Karsten Kroon og regjerende verdensmester Allesandro Ballan klare for det amerikanske laget, som til en viss grad er en etterleving av Phonak laget. Dette blir utvilsomt et lag å se opp for i vårklassikerne!

TV2 melder at Levi Leipheimer offisielt er klar for RadioShack. Han danner en fryktet duo med Armstrong i neste års tour.

Hvem synes dere ser ut til å bli vinnerne og taperne på overgangsmarkedet?

2 kommentarer:

  1. Jeg synes helt klart at Columbia kommer til å bli en taper. Saxo Bank også? Men det er jo fordi de nyere lagene har kjøpt inn så mange.

    SvarSlett
  2. wilman er i dialog med flere lag (pro tour og tett oppunder)

    SvarSlett