onsdag 23. september 2009

Lars Petter Nordhaug


Lars Petter Nordhaug er opprinnelig terrengsyklist, men har satset på landeveien i flere år. Han er en hardtarbeidene syklist som over flere år har tatt stadig nye steg og som i år ble belønnet med en kontrakt i Team Sky. Han har to seire i år, men de er til gjengjeld store. En etappeseier i Normandiet rundt og en i Irland rundt. I sistnevnte ritt ble han også nummer 2 sammenlagt. Han er en av de mer erfarne syklistene i Joker Bianchi og har i tillegg fått litt mesterskapserfaring ifra OL og VM i fjor.

Lars Petter Nordhaug er en typisk klassiker-rytter som tåler lange distanser og tøffe stigninger. En litt ardennes klassiker type. Hvis været i tillegg skulle bli litt "stygt" ville det passet Nordhaug godt. Han er en viking. Nordhaug er ikke bare en rytter som liker tøffe og bratte bakker, han er også veldig kjøresterk noe han viste i VM i fjor, da han som eneste norske rytter fullførte fellesstarten.

Nordhaug tror jeg at sammen med Gabriel Rasch vil kunne være de to viktigste hjelperne til våre tre kapteiner. Hans kjørestyrke og karakteristiske stil (litt terrengsykkelstil i bratte bakker med et bredt grep i styret og albuer ut) kan være nok til å fullføre VM, det kommer det ikke til å vøre mer enn ca 50 ryttere som gjør. Jeg tror altså at Nordhaug vil sitte i feltet når farten skrus opp, og enda en liten stund til. Han kan også sendes i litt ufarlige brudd på slutten når Spania og Italia sender folk som Joaquin og Pozzato avgårde, eller han kan hjelpe til å kjøre inn slike brudd. Han vil uansett bli kjempeviktig for det norske laget, han er i form og er kjempegod til å psyke seg opp til slike store ritt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar