mandag 21. september 2009

Frederik Wilmann


Wilmann er en av tre Joker Bianchi syklister som skal delta i fellesstarten blant seniorene. Klatretalentet har vært med Joker Bianchi fra de startet opp. I år har han kjørt variert, men vært briliant når han har vært på sitt beste. Han begynte sesongen strålende og det var uhell som tok fra han en topplass sammenlagt i Istrian Spring Trophy. Etter det slet han litt, men etter en strålende august måned har han blitt het på overgangsmarkedet. Skil Shimano skal ha vist interesse for Wilmann, som utvilsomt er en av Norges mest spennende syklister.


Styrken til trønderen er utvilsomt i fjell. Jo lengre og tøffere jo bedre, men han har også tatt noen skritt på tempo i år, noe bronsjen i NM beviser. Han har også tidligere deltatt i VM, men da i U23 klassen som en viktig hjelper for Boasson Hagen. Wilmann er en av de syklistene som har minimal, eller ingen, erfaring med den lange distansen VM byr på.


For et par-tre uker siden ville jeg sagt at Wilmann ville blitt den viktigste hjelperen til våre tre store, men etter litt skuffende innsats i Irland rundt (med unntak av første etappe) og Tour of Britain er jeg ekstremt usikker på formen hans. Han har utvilsomt potensialet til å kunne levere en innsats på linje med det Nordhaug gjorde i fjor, og kan da bli en veldig viktig brikke i vårt taktiske spill. Hva tror dere trønderen får til? Personlig er jeg ekstremt spent, og krysser alle fingre for en opplagt Wilmann i tipp topp slag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar