lørdag 26. september 2009

Kurt Asle Arvesen

Den sympatiske Arvesen har vært en del av proffgamet en liten evighet, og har plukket med seg store seire som f. eks etappeseier i Tour de France og ettapeseire i Giro d Italia. Med sin rutine har han blitt viktig i Saxo Bank som "road captain". Det er trolig en rolle han får i morgen også når taktikken blir avgjørende. Arvesen er også ivrig som trener og har startet KAKA trening sammen med Knut Anders Fostervold. Det kan godt være vi får god nytte av Arvesen i norsk sykkelsport etter at han legger opp også. En sportsdirektørrolle i et relativt stort norsk Pro Continental lag?

Som rytter er Arvesen ganske komplett. På sitt beste er han god i motbakker, både lange og korte, han er god på brostein, god til å kjøre sidevind, ok på tempo, og god til å spurte i mindre grupper. Han har i tillegg et veldig godt sykkelhode som gjør at han sjelden blir "tatt på senga" av andre ryttere.

Under årets VM kan Arvesen fort vise seg å bli vårt sterkeste kort, spesielt fordi løypa er knalltøff og skiller overraskende mye. Jeg tror i tillegg at et historisk stort norsk lag vil gi Arvesen ekstra motivasjon til å gå helt i kjelleren. Det som taler i mot Arvesen er at han har virket til å ha falt et lite nivå fra fjorårets toppsesong, men kanskje er det bare toppformen som har manglet? Vi satser på full klaff i morgen og Arvesen langt fremme veldig, veldig lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar