lørdag 19. september 2009

Stian Remme

Stian Remme skal kjøre VM fellesstarten for menn senior og er dermed en del av vårt historisk store 9 mannslag. Remme skiftet før året fra Sparebanken Vest til Joker Bianchi. Han er en rytter som har utviklet seg jevnt og trutt de siste årene og er i dag en av de norske rytterne som er nærmest en proffkontakt. Remme begynte før året å motta trenerhjelp fra Kurt Asle Arvesen, og Arvesen sørget også for at Remme fikk være med Team Saxo Bank sin treningsleir på Mallorca på nyåret.

Som syklist har Remme sin styrke i motbakker, men er en relativt allround sykkelrytter. Hans største svakhet er spurter. Remme vant i år den siste etappen i Ringerrike GP og det var sammen med fjorårets etappeseier i Tour de Pyreneès hans høydepunkt som syklist. Ellers har han måtte være hjelperytter en god del i Joker Bianchi i år, noe som gjør han godt rystet til oppgaven som venter han i VM.

Remme er en av de syklistene som vil kunne sitte med hovedfeltet en god stund, og kan vise seg å bli en viktig hjelperytter et godt stykke ut i rittet. Har han en god dag kan det også bli aktuelt å sende han ut i brudd sånn ca 20 mil ut i løpet, rett før det smeller fra favorittene, slik at våre aller beste kan få spare seg. Remme har i Tour of Britain vist gryende form og kan vise seg å overraske de fleste i VM. Han er nok i tillegg litt revansjesugen etter å ha blitt vraket både til OL og VM i fjor. Vi krysser fingrene og håper på litt bergensisk styrke i VM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar