søndag 27. september 2009

Seier til Cadel Evans

Gratulerer Cadel Evans! Cadel Evans rykket i akkurat riktig øyeblikk og kunne sykle inn til VM-gull, i Mendrisio 2009. Så vidt jeg har fått med meg er dette australias første VM gull noensinne på fellesstart. Sølvet gikk til Alexandr Kolobnev, Russland, og bronsen gikk til Joaquin Rodriguez Oliver. Mannen som nesten aldri vinner, klarer endelig å vinne, og for en sier det var! Løpet ble preget av et brudd med ufarlige ryttere. Omtrent midtveis stakk et farlig brudd fra hovedfeltet. Der var bl.a. bronse vinner Joaquin Rodriguez Oliver, regjerende verdensmester Alessandro Ballan, Kim Kirchen og i tillegg tre italienere, to spanjoler og fire belgere. Ingen kjørte i hovedfeltet og mellombruddet fikk kjøre alene lenge. Først når det virkelig ble knallet til i feltet, på nest siste rundt, ble mellombruddet hentet inn. Cancellara var kanskje litt for ivrig og brukte litt for mye krefter på halv forsøk som ebbet ut i ingenting. Etter mange rykk bl.a. fra Kurt Asle Arvesen og Alexander Vinokourov, klarte Cadel Evans, Joaquin Rodriguez Oliver og Alexandr Kolobnev å få kjørt fra resten av favoritt feltet. Dermed var det de tre, mot Fabian Cancellara, Sveits, Samuel Sanchez og Alejandro Valverde, begge fra Spania, Matti Beschel, fra Danmark, Phillipe Gilbert, fra Belgia, og Damiano Cunego, fra Italia. I den siste bakken avgjorde Cadel Evans. Han fikk en god luke og holdt den helt til mål. Han syklet i mål med en noe minimal feiring i alle fall for å ha vunnet VM. I kampen om sølvet slo Alexandr Kolobnev en tapper Joaquin Rodriguez Oliver, som tidligere hadde vært i det lange mellombruddet og brukt mye krefter der. Samuel Sanchez tok fjerde plassen, mens hjemmefavoritt Fabian Cancellara tok femte plassen.

Kurt Asle Arvesen ble beste nordmann og kom inn til en kjempe bra 12. plass. Thor Hushvd, Roy Hegreberg, Lars Petter Nordhaug, Frederik Wilmann og Håvard Nybø brøt.
Edvald Boasson Hagen ble nummer 60 drøye 5 minutter bak, nesten 11 minutter bak ble Remme nummer 81 og Gabba 87.

Etter løpet sa Arvesen at han hadde superben og hadde en av sine beste dager på sykkelen, og henger derfor ikke med hodet.

Bare 108 ryttere fullførte i den tunge løypa.

1 kommentar:

  1. Kudos til Arvesen. Fint gjort. Jeg er glad Cadel Evans vant. "Cuddles" har mot og bruker sin kjendisstatus politisk. I 2008 sykla han med flagget av Tibet på trøya for å gjøre verden oppmerksom på hva som foregår i Tibet. Han er heller ikke redd for å si fra hva han mener om pressen.

    SvarSlett