fredag 25. september 2009

Sondre Sørtveit

Bergenseren som deler trener med Edvald Boasson Hagen har i år tatt et stort steg. Han byttet før sesongen lag fra Sparebanken Vest til Joker Bianchi og dette ser ut til å ha hatt en positiv effekt på utviklingen hans. Han har vist større kjørestyrke i år enn tidligere og i tillegg hentet sin første seier i et UCI ritt som senior. Han var en av tre Joker Bianchi syklister som tok en etappeseier i Ringerrike GP. Sørtveit er den eneste fra hans årskull, som tidvis dominerte utenlands, som fortsatt er med i gamet for fullt (de andre var Anders Lund som er i Sparebanken Vest - Ridley, Vaasdal og Stenersen).

Som syklist har Sørtveit tidligere utmerket seg best i motbakker, men som sagt har han i år blitt sterkere og har med det flere strenger å spille på. Han har i år blitt vant til hjelperytterrollen, men det betyr ikke at han ikke fortsatt er en offensiv rytter når anledningen byr seg. Han er en av våre beste U23 ryttere, og er en mann Joker Bianchi trolig satser en del på når de nå mister Kristoff, Nordhaug og Wilmann.

Jeg har stor tro på at Sørtveit kan bli en veldig verdifull hjelper for Kristoff på fellesstarten. Han presterer jevnt godt og er absolutt en rytter vi kan stole på at ofrer seg 100 % for laget. Det er heller ikke umulig at vi får se han i noen brudd, men jeg tviler på at han har en god nok avslutning til å kunne kapre en av de aller fremste plassene. Han har jo riktignok til dels motbevist meg ved å vinne en etappe av Ringerrike GP i år, men her møter han litt verre motstand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar