onsdag 9. september 2009

Skrekk og gru

Norsk sykkelsport er i kjempe medvind for dagen, men i dagen satt jeg lunsjen i halsen. VG skrev i en atikkel om nordmennene som skal til Team Sky at Birger Hungerholdt vurderer å hente inn utlendinger til Joker Bianchi. Hungerholdt har gjort en strålende jobb med å bringe nordmenn ut i Europa de siste årene, er en av norsk sykkelsports viktigste ressurser, men her håper jeg han finner ut at han for engangs skyld gjør en feil. Joker Bianchi har fått et veldig godt rykte ute i europa og vil trolig kunne hente inn gode utlendinger, men for norsk sykkelsport vil det være en katastrofe.

Joker Bianchi virker som det eneste laget i Norge som har opplegget og kontaktene til å bringe norske sykkelryttere til Protour nivå. Derfor er det så uhyre viktig for norsk sykkelsport at de ressursene som finnes i Joker Bianchi (blant annet Gino Van Oudenhove, Birger Hungerholdt og Fredrik Mohn (ikke direkte tilknyttet Joker, men trenere flere av rytterne i laget)) blir brukt på å utvikle norske ryttere. Sagt med andre ord. For laget Joker Bianchi er det kanskje best å hente inn utlendinger som kan styrke stallen, men for norsk sykkelsport er det livsnødvendig at laget fortsatt tilrettelegger opplegget sitt til å utvikle våre talenter. Jeg mener flere unge norske syklister viser godt nok potensiale til å bli satset på. I mine øyne er Robinson Bugge, Vegard Breen, Filip Eidsheim, Aasvold, Forbod og en god del Sparebanken Vest Ridley ryttere (som f. eks Rake, Grue og Ziesler) alle spennende ryttere som kan lykkes og bidra til at Joker Bianchi fortsatt blir en "maktfaktor" i sykkeleuropa. Hva synes dere? Bør Joker Bianchi signere utlendinger? Hvilke nordmenn tror og håper dere de signerer?

1 kommentar:

  1. Sparebanken Vest syklet med et par utlendinger noen år tilbake. De vant riktignok et par sykkelritt, men det er ikke mange fra det laget som er proffer i dag. Jeg mener at man heller bør la de unge norske talentene få sykle i disse rittene og nøye seg med pallplasser etc. Det bør jo ikke være et mål i seg selv å ha et norsk profflag som vinner noen små ritt, men heller at dette laget fungerer som et springbrett til proffverden som JB gjør i dag.

    SvarSlett