torsdag 24. september 2009

Christer Rake

Sparebanken Vest rytteren er en del av den gylne 87-generasjonen (Boasson Hagen, Kristoff og Rake). Stavanger syklisten startet sin seniorkarriere i danske Glud & Marstrand Horsens sammen med Kristoff. Han hadde en litt sakte utvikling det første året, men i Sparebanken Vest - Ridley trøya har han vokst stort de siste par årene.

Som syklist er Rake relativt allround. Han har en ok spurt, men har de siste årene tatt de største stegene i motbakker, selv om han enda ikke er kjempevenn med de største fjellene. Rake er nok en av de rytterne som er nørmest en proffkontrakt, og kanskje hadde det kunne det hjulpet for han å bytte lag til Joker Bianchi hvor de har litt større kontaktnett? Rake er ujevn i prestasjonene, men har vist i Ringerrike GP og NM at han er skikkelig god når han er i toppform.

Hvis Rake har funnet toppformen til VM kan han bli en strålende hjelper for Kristoff, eller han kan selv havne i avgjørende brudd som kan sikre han en god plassering. I fraværet av Haavardsholm (ute med skade siden april) kan Rake vise seg å bli den brikken som kan sørge for at Kristoff kan bringe ære og edelt metall med hjem på flyet. Rake bør som sykkelrytter passe godt i mesterskap pga. hans kjørestyrke og egenskaper i kortere bakker, men han har enda til gode å vise seg frem fra sin beste side. På lørdag passer det bra å vise nettopp hvor god han er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar