lørdag 19. september 2009

Roy Hegreberg


VM kjøres i neste uke, og i den forbindelse har jeg tenkt til å presentere alle de norske syklistene som skal delta. Siste mann som kom inn i troppen var Sparebanken Vest- Ridley syklisten Roy Hegreberg. Han ble tatt ut etter å ha vist stigende form de siste ukene. Hegreberg er en av kapteinene på Sparebanken Vest - Ridley og hans styrke er flate løp og spurter. Han er en relativt stor og sterk rytter, en litt typisk "belgisk" syklist.

Hans største svakhet ligger i motbakker, spesielt om de skulle bli lange. Han har bevist at han takler korte og bratte bakker ganske bra, noe som har gjort at han ofte har hevdet seg på den siste etappen av Ringerrike GP, hvor de blant annet forserer den beryktede Rperbakken flere ganger. Roy Hegreberg er også en av de mere rutinerte av de norske syklister, etter flere sesonger i bransjen hvor han blant annet har syklet i Glud & Marstrand Horsens, Team GLS Pakke Shop (nå Team Capinordic) i tillegg til et par perioder i Sparebaken Vest. VM er imidlertidig et nivå opp fra det han er vant til.

Jeg tror ikke Roy Hegreberg vil bli blant de viktigste hjelperne fordi løypa inneholder for mange høydemetre. Jeg tror derfor hans oppgaver vil bli å hente vann, ofre et hjul til kapteinene hvis det skulle bli nødvendig og ellers sørge for at Boasson Hagen, Hushovd og Arvesen er mest mulig konfortable den første halvdelen av den nesten 26 mil lange fellesstarten. Det kan også bli aktuelt å sende Hegreberg i et tidlig TV brudd for å vise frem den norske trøya. Det som er helt sikkert er at vi får en humørspreder og høymotivert syklist i Roy Hegreberg. Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar