onsdag 23. september 2009

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er utvilsomt det største norske sykkeltalentet som har satt sine bein på denne jorda. Det som kjennetegner Boasson Hagen er at han har en unik evne til å ta nye nivåer fortere enn enkelte syklister drømmer om. Jeg har fulgt med på hans resultater helt siden han var junior. Han var en veldig god juniorrytter, men ikke så outstanding at han lyste opp som et gigantisk fremtidshåp. Det var i første året som senior rytter han viste sitt enorme potensiale.

Overgangen fra junior til senior sliter de fleste syklistene med å takle, til og med dagens beste syklister har hat en tung overgang. Det unike med Edvald var at han i internasjonal sammenheng var bedre som førsteårs senior enn sisteårs junior. Han sjokkerte sykkelverdenen med utrolig prestasjoner som 2. plass i CSC classic (tror det er sist gang jeg kan huske han er slått i et oppgjør i en utbrytergruppe) bak Erwin Thijs, med et CSC lag som måtte se seg krafitg parkert på hjemmebane av en nordmann på den gan 19 år! Han hentet også mange etappeseire i Tour de L'Avenir.

Som syklist har Edvald utviklet seg utrolig hver eneste år. Det unike er at han har mestret flere og flere "øvelser" uten å bli nevneverdig dårligere i noen andre. Han har utviklet seg som spurter uten at det har gått på bekostning av tempoegenskapene, heller tvert om. Han sykler bakker bedre, er en utrolig god taktikker (har nok lært mye av Gino Van Oudenhove) og en vinnertype av dimensjoner. Så hva slags type rytter er så Edvald Boasson Hagen? En rytter du ALDRI kan undervurdere!

Det norske folk stiller skyhøye krav til unggutten i dette VM. Utrolig nok preller det bare av på Edvald, han vet hva han skal gjøre og fokuserer kun på det. Han er en soleklar medaljefavoritt på tempoen i morgen, og en outsider på fellesstarten som alle favorittene må bli kvitt. Han er litt som Northug, du må bli kvitt han ellers grisedenger han deg i spurten. Personlig har jeg tro på medalje på tempoen, men ikke fellesstarten, fordi det er litt for mye bakker italienerne kan kjøre hardt i. Skulle han derimot klare å ta medalje i begge disipliner som 22 åring må det være en eller annen verdensrekord. En ting er sikkert, denne gutten vil oppta mye spalteplass i aviser den neste halve uka, det må dere tåle fotballspillere, for her kommer en skikkelig idrettsmann! Tror dere Edvald Boasson Hagen vil lykkes med å ta medalje? Vår poll viste at bare 20 % trodde nei.

2 kommentarer:

  1. Synd med Edvald idag, men tror han bare blir ekstra gira til søndagen. Gleder meg som en unge! Hilsen Jørgen :) som synes siden er veldig bra ;)

    SvarSlett
  2. Ja, det var synd med Edvald. Bra at du synes siden er bra.

    SvarSlett