tirsdag 22. september 2009

Jan Fredrik Grue

Unggutten fra Kristiansand er inne i sin andre virkelig hardtsatsende sesong som senior. Etter å ha tatt et kjempesteg før fjorårs sesongen hvor han viste seg som en av Norges mest lovende klatrere, har han i år utviklet seg mer i normal fart. Etter fjoråret var han og prøvekjørte for et italiensk lag med Andrea Tafi som manager. Han endte allikevel opp i Sparebanken Vest Ridley, hvor han i år har fått mye erfaring i UCI løp.

Grue er utvilsomt en klatrer, liten og lett. Hans klatreegenskaper gjør han til en litt utypisk norsk syklist, og dermed litt ekstra spennende. Jeg er usikker på hvor godt VM løypa passer for Grue. Riktinok skal U23 feltet kjøre mange høydemetre, men Grue hadde nok heller ønsket å få de over 2-3 skikkelig lange og seige bakker. Dette blir også hans første VM, en nyttig erfaring og motivasjonboost for videre satsing.

Hans oppgaver i U23 fellesstarten blir nok i første rekke å passe på Kristoff og klamre seg fast så lenge som overhode mulig. Det kan også tenkes at han blir å se i et eller annet lite brudd, for Grue er en veldig offensiv rytter. Grue kan bli et spennende bekjentskap for det norske sykkelpublikumet og hvis han har en god dag kan han sitte med lenge. Følg med på lørdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar