tirsdag 22. september 2009

Vegard Stake Laengen

Askers eneste utøver i troppen kan vise seg å bli en av Alexander Kristoff sine viktigste hjelperyttere. Det var han i fjor når han satt med i feltet til Kristoff hele veien. Han debuterte som landeveissyklist i fjor, etter og tidligere ha vært terrengsyklist. Team Trek Adecco ga han muligheten og han tok den. Fjorårets VM innsats var nok til at Joker Bianchi signerte han på flekken.

Som syklist er det ikke helt lett å bli klok på Stake Laengen. Han er nok en relativt allround rytter som enn så lenge mangler de ekstreme kvalitetene, men som tar det igjen med svært få svakheter. Selv tempo viste han under Oslo sykkelfestival at han takler. Han vant den norgescup tempoen, sekundet foran Fillip Eidsheim (som jeg tror hadde fått kjøre U23 tempoen hvis vi ikke hadde hatt et 9 mannslag blant seniorene).

Under fellesstarten for U23 "amatørene" er jeg spent på hvor lenge Stake Laengen kan sitte med. Som tidligere nevnt er han ekstremt seig og kan klamre seg fast hele veien. I så tilfelle kan han bli et avgjørende kort for å hjelpe Kristoff frem til en medalje. Dette er en av de brikkene som må sitte for at det skal kunne bli en realitet. Han er kanskje ikke den viktigste brikken på papiret, men kan vise seg å bli det i praksis når ting begynner å skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar