lørdag 26. september 2009

Gabriel Rasch


Rasch er en av de mest rutinerte norske syklistene, og etter uttallige år som semi-proff i Norge har han de siste to årene vært proff i Credit Agricole og Cervelo. Rasch er ringerrike gutt og vært med på flere av lagene som har kommet derfra, blant annet Joker Bianchi. Han har også kjørt en del sesonger i Sparebanken Vest. Han har gjort sine saker jevnt bra etter overgangen fra semi-proff til proff.

Hans største styrker som syklist er vårklassikere på brostein og hans gode evne til å lese og forstå sykkelritt. Han er kjøresterk og har svært få svakheter. Han har heller ingen voldsomt utviklete spissferdigheter. Oppkjøringen til VM har han lagt ned i Spania rundt hvor han kom seg pent og pyntelig gjennom. Han prøvde seg på et par brudd i det rittet, men kom ikke avgårde i noen av de avgjørende.

Under VM kan han bli en viktig hjelper takket være sin store kjørestyrke, men han er også den som kan hjelpe til å styre de norske troppene sammen med Arvesen og Hushovd. Rasch bør være blant våre sterkeste menn i morgen, men at han kan slå seg inn i topp 10 ville vært smått sensasjonelt. Hans viktigste oppgave blir nok å være i nærheten av våre kapteiner så lenge som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar