lørdag 26. september 2009

Thor Hushovd

Norges mest omtalte sykkelhelt de siste årene skal ha sin del av æren for den voksende interessen i norsk sykkelsport. Oksen fra Grimstad har med sine erobringer i Frankrike, og stadig bedre innsats på brosteinen skapt et stort engasjement. Supertalentet fra Grimstad viste seg tidlig som et stort talent og vant blant annet Paris - Roubaix for yngre klasser i norske farger sammen blant annet Rasch. Han ble plukket opp og utviklet i Credit Agricole, hvor de fleste med peiling på sykkelsport (holder ikke å bare se på touren nei :)) mente han ble noen år for lenge. Da hele laget gikk i grus signerte Hushovd for Cervelo, noe som har vært et lykkelig valg.

Som syklist har Hushovd en bred basis. Han var opprinnelig god på tempo i tillegg til at han besatt den spurtstyrken og sterke brosteinkjøringen han stadig beviser at han besitter. Hushovd har snevret inn sine kvaliteter. Tempoferdighetene har måtte bli nedprioritert for at Hushovd skal heve seg i spurter, vårklassikere og kamp om poengtrøyer. I år har han forbedret kjørestyrken sin, noen vil kanskje si at han "har blitt et år eldre".

Med større kjørestyrke burde VM passe midt i blinken, men i år er løypa så hard at Hushovd skal ha en av sine beste dager på sykkelen for å lykkes. Han har tidligere ikke vært en utpreget mesterskapsrytter, men han sier at formen er ganske god. Personlig tror jeg ikke Hushovd klarer alle høydemeterne han møter i morgen, men man skal aldri si aldri. På en god dag er han en av de norske som kan markere seg sterkt. Det blir spennende å se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar