mandag 7. februar 2011

Boonen tilbake for fullt!

Dagens etappe av Tour of Qatar inneholdt de elementene vi pleier å få oppleve i dette rittet. En sterk vind gjorde at en liten gruppe ryttere klarte å skille seg ut. I denne gruppen var det Garmin-Cervélo som var best representert. Gabriel Rasch var en av Garmin rytterne (og den eneste nordmannen) som satt med i fremste gruppe. Noe overraskende var Rabobank veldig dårlig representert. Graeme Brown var den eneste fra det sterke nederlandske laget som klarte å komme seg med i første gruppe i dag. Sammenlagtlederen Lars Boom satt i andre gruppe. Det meldes at han har slitt litt med magen og at det skal være grunnen til at han ikke klarte å sitte med helt i front.

Frekt og sterkt av Boonen
Frontgruppa samarbeidet godt inntil 3-4 kilometer fra mål. Da angrep Andreas Klier fra Garmin. Han ble hentet inn av Quicksteps Nikolas Maes. Da var det klart at det skulle bli en spurt. Bernard Eisel kjørte for Renshaw og Steegmanns kjørte for Boonen. Men de to opptrekkerne klarte ikke å holde høy nok fart og Garmin laget kom som et skudd til høyre i veibanen, med et flott opptrekk for Haussler. Det var Hammond som kjørte opptrekket for Haussler, og på hjulet hans igjen satt Flecha. Renshaw var våken på opptrekket til Garmin og tettet den lille luka som oppstod rakst, og begynte å fighte for posisjonen mot Flecha. Boonen slapp en sykkellengdes avstand frem til de to kamphanene og slapp derfor å måtte "stoppe" opp pga posisjonskampen foran. Istedenfor bygget han opp farten og føk ut til høyre i veibanen. Hammond hadde fått smake på motvinden og ble fort stiv. Det gjorde at den farten Boonen klarte å bygge opp var mye større enn den Haussler hadde, der han satt på hjulet til Hammond. Selv om det ble en lang spurt for Boonen så fikk han en liten luke gjennom sin gode akselerasjon. Han var derfor aldri truet og kunne ta seieren. Et endelig bevis på at Boonen er tilbake etter en fjorårssesong preget av store skadeproblemer. Haussler tok andre plassen, mens verdens beste opptrekker, Mark Renshaw, tok en 3. plass da han endelig fikk spurte for seg selv.

Resultater:
1. Tom Boonen
2. Heinrich Haussler
3. Mark Renshaw
4. Daniele Bennati
5. Graeme Brown

Sammenlagt etter 1. etappe:
1. Tom Boonen
2. Mark Renshaw +0.04
3. Fabian Cancellara +0.08

2 kommentarer:

  1. Gøy og deilig overraskende å se Gabba og Flecha i så god form! Håper det betyr at de er i superslag når klassikerne kommer!

    SvarSlett
  2. Gabba overbeviste i dag. meget sterk kjøring. Å være i god form i Qatar har vist seg å være et godt tegn med tanke på klassikerene tidligere. I 2006 vant Bonnen Tour of Qatar sammenlagt og i tillegg vant han Flandern Rundt og ble nummer to i Paris-Roubaix. Da samme mann vant rittet i 2008 og 2009 vant han også Paris-Roubaix begge årene. Så god form i Qatar er et godt tegn før klassikersesongen så smått starter i slutten av denne måneden.

    SvarSlett