torsdag 10. februar 2011

Hjalp seg selv til seier, for en gangs skyld

Mark Renshaw er blitt den evige hjelper. Han er først og fremst Mark Cavendish sin lojale spurtopptrekker, men har også måttet jobbe en del for Greipel og Goss de siste årene. Det har virket til at australieneren aldri skulle få sjansen til å kjøre for seg selv. Det skyldes ikke først og fremst at Renshaw er en dårlig syklist, men fordi han er verdens beste opptrekker. I Tour of Qatar har han kjørt sterkt og da Cavendish gikk i bakken under prologen åpnet det seg nye muligheter for Renshaw. De mulighetene har han utnyttet og i dag tok han både etappeseieren og ledelsen i sammendraget.

Gabba i storform
Et stort brudd kom avgårde tidlig på etappen, og der satt Gabba. Nordmannen var beste mann i sammendraget av de som satt i gruppa, noe som gjorde at han en stund var virtuell leder av hele rittet. Ca 18 kilometer fra mål kom det en større gruppe opp til utbryterne, og den nye store gruppen som da ble dannet skulle kjempe om etappeseieren. Team Sky med Kurt Asle Arvesen i front kjørte hardt og gruppa ble stadig redusert. 3,5 kilometer fra mål punkterte Gabriel Rasch. Han kjempet hardt for å holde seg i gruppa til det gjenstod 3 kilometer, for da ville han få samme tid som resten av frontgruppa. Det klarte han akkurat, og med de 3 bonussekundene han tok underveis sikret han seg en foreløpig 7. plass i sammendraget. Det er bare 4 sekunder opp til lagkamerat Hammond, som ligger på 5. plass før morgendagens siste etappe. Sitter Gabba med i første gruppe også i morgen (noe vi tror han klarer) vil han sikre seg et fantastisk resultat i sesongdebuten hans. Ufattelig sterkt! Men også i morgen må han nok først og fremst fokusere på å være en god lagkamerat. Da skal nemlig Haussler prøve å ta tilbake ledertrøya, som Renshaw rappet fra hans skuldre i dag.

Resultater:
1. Mark Renshaw
2. Daniele Bennati
3. Tom Boonen
4. Heinrich Haussler
5. Dennis Galimzyanov

Sammenlagt:
1. Mark Renshaw
2. Heinrich Haussler +0.06
3. Daniele Bennati +0.15
...
7. Gabriel Rasch +0.40

4 kommentarer:

 1. Tror Gabba er på god vei til å kjøre seg inn i klassikerlaget nå!

  SvarSlett
 2. Aleksander Rossehaug Ravndal10. februar 2011 kl. 16:27

  håper virkelig det, men har fortsatt mine tvil da han er i konkurranse med denne gjengen for komme inn på et 8-manns klassikerlag: Farrar, Hammond, Haussler, Hushovd, Klier, Lancaster, Lloyd, Maaskant, Millar, Van Summeren, Vanmarcke, Fischer og Navardauskas.

  SvarSlett
 3. Har tenkt til å skrive et innlegg i morgen eller på lørdag som oppsummerer litt hvilke svar vi sitter igjen med etter Tour of Qatar. Der vil vi fokusere en del på hva Gabbas gode kjøring i dette rittet betyr med tanke på det som skjer resten av våren! Tror 7 eller i hvert fall 6 plasser er spikret, mens Gabba kjemper om å være blant de siste på det ufattelig sterke klassikerlaget til Garmin-Cervélo.

  SvarSlett
 4. Sounds good, alltid interessant lesning med nye innlegg fra dere! Så lenge ingen blir skadet tror jeg klassikerlaget vil bestå av: Farrar, Hushovd, Haussler, Klier, Hammond, Van Summeren, Maaskant og Millar.

  Alle disse 8 har selv oppnådd sterke resultater på egenhånd i P-R og RvV og kan samtlige sitte igjen i en finale. Dette må uten tvil være det sterkeste klassikerlaget i historien.

  For Gabba's del håper jeg at sportsdirektøren finner ut at komponeringen av laget blir "feil" me disse 8 og finner ut at med Gabba på laget blir det færre sterke enkeltindivider men dog et sterkere og bedre komponert lag som helhet.

  SvarSlett