tirsdag 15. februar 2011

Bos beseiret Cavendish - oppdatert

Tour of Oman startet i dag, og det endte med i en spurt. Med mange av verdens beste spurtere til start var det forventet hard kamp om etappeseieren. Dagens tremanns brudd ble kontrollert av hovedfeltet, før de ble hentet inn på slutten. Raskest i dag var Rabobanks Theo Bos foran Mark Cavendish og Roger Kluge. Dette er ikke første gang Mark Cavendish må se seg slått av den tidligere banespesialisten Bos. Briten tapte nemlig for Bos under Classica de Almeria tidlig i fjorårets sesong.

Selv om Cavendish ikke vant i dag, og heller ikke har vunnet noen etapper så langt i år er det liten tvil om at superspurteren er tilbake i godt slag. Dette er det første rittet i år hvor han føler seg sterk nok til å spurte om seieren. Han har brukt Tour Down Under og Tour of Qatar til "å pleie egoene" til hans viktigste hjelpere Mark Renshaw og Matthew Goss, men nå virker det som at han er klar til selv å ta ansvar for at HTC kjører inn mange fine resultater.

Boasson Hagen nummer 4
Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann på 4. plass, mens Alexander Kristoff ble nummer 18. Det kunne blitt bedre for det virker som at BMC for en gangs skyld klarte å få til et godt samarbeid. Dessverre ble de hindret ca 500 meter av tilskuere i veibanen (!). Hushovd, Gabba og Arvesen satt trygt plassert midt i feltet. Så for å oppsummere etappen med norske øyne så var det en flott sesongstart for EBH, Kristoff er på vei og resten henger med. En god dag, som fort kunne blitt enda bedre!

1 kommentar:

  1. Tror faktisk at BMC har skjerpet seg litt. Rapportene er i hvert fall gode på en dag som vil bli husket for frifinnelsen av Conta. Ekstrem forskjellsbehandling hos UCI. Hvis UCI nå ikke anker så vil de sende masse gærne signaler. Det virker korrupt med tanke på Fuyu Li og Alessandro Colo.

    SvarSlett