tirsdag 1. februar 2011

Månedens rytter i januar

Sykkelsesongen er endelig i gang, og det er klart for årets første "Månedens rytter"-kåring på bloggen. Januar er kanskje ikke den måneden med flest sykkelritt. Men en del ritt har det da blitt, og en del gode prestasjoner har det også blitt.


Andrea Guardini
Den unge, lynraske italieneren har virkelig prestert Tour de Langkawi. Han har prestert såpass godt at vi valgte å skrive et innlegg om han. Det kan du lese her. Det ble til slutt 5 etappeseire, og selv om den siste kom i natt (1.februar), kan Guardini være utrolig fornøyd med årets første måned.

Cameron Meyer
Australieneren begynte sesongen med en 6.plass i det australske mesterskapet. Tre dager senere var han raskest på tempoløpet i Australia, og kan kalle seg australsk tempomester. I Tour Down Under viste han seg nok en gang frem. Meyer vant en etappe, og overrasket de fleste med å vinne sammenlagt. En utrolig måned for den kjøresterke rytteren.

Matthew Goss
Den spurtsterke australieneren ble satt i skyggen av Cavendish og Greipel før Tour Down Under. Det selv om han hadde blitt nummer to i det australske mesterskapet. Men når det kom til Tour Down Under satt Goss de fleste i skyggen. Han vant Cancer Council Classic i forkant av selv TdU. Han vant foran lagkamerat Renshaw. I Tour Down Under viste han seg som den beste sprinteren. Det endte med fem plasseringer blant de beste fem, deriblant en seier. Det så også lenge ut til at han skulle vinne sammendraget. Det gjorde han ikke, noe han trolig er sur for. Han fikk nemlig et perfekt opptrekk av Renshaw, men klarte/turte ikke å følge. Det kostet han sammenlagtseier, men han ble til slutt nummer to.

Mark Renshaw
Resultatmessig var det langt fra den beste måneden. Det ble "kun" en 2.plass på kriteriumsrittet i forkant av Tour Down Under. Men hvis man ser bak resultatene finner man en annen historie. Renshaw trakk opp Goss perfekt på omtrent hver eneste etappe og fortjener absolutt skryt for sin hjelp.

Daniele Pietropolli
Den europeiske sesongen begynte med rittet Giro della Provincia di Reggio Calabria-Challenge Calabria. Dette feiret italienske Pietropolli med seier på den første etappen. Med det la han også grunnlaget for sammenlagtseiren som ble spikra etter to etapper som med spurt i relativt små grupper. Det har altså vært en fin måned for den rutinerte italieneren.

Det er også andre som har prestert bra i januar. Hvis du mener noen andre enn de som er nevnt ovenfor kan du stemme på "andre" og gjerne legge inn en kommentar med hvem du mener var best. Stemme gjør du til høyre.

3 kommentarer:

  1. Min stemme går til Goss da han presterte i et sterkt internasjonalt felt, mens det Guardini presterte i ikke var så godt, men er spent på han nå i Qatar.

    SvarSlett
  2. Det har vært ett stort ritt i Januer, det vant Meyer. Klart han er månedens rytter !

    SvarSlett
  3. Hvis man baserer sitt valg kun på resultater er jeg enig med deg i at det er et lett valg Nicolay. Ser man derimot på prestasjoner synes jeg nok at valget ikke er like åpenbart. Goss gjorde i mine øyne flere gode prestasjoner enn meyer, det samme med Renshaw og Guardini. Men hva man legger vekt på er veldig subjektivt. hadde det ikke vært det hadde det ikke vært no vits i å ha en slik avstemning.

    SvarSlett