torsdag 3. februar 2011

Mye spenning i vente!

Etter en eksplosiv og ekstremt spennende start på sesongen med Tour Down Under, har det nå vært gått en stund uten så altfor mye sykkelspenning. Riktignok har Yonathan Monsalve og Andrea Guardini vist at de kanskje kan bli noen spennende ryttere å følge i fremtiden, etter at de begge overbeviste i det første profesjonelle rittet deres noensinne, Tour de Langkawi. I tillegg har sesongen så vidt startet i Italia, hvor Daniele Pietropolli var den som markerte seg sterkest, mens FDJ har startet den franske sesongen perfekt med seier i GP La Marseillaise ved Jeremy Roy og ved å vinne den første etappen i Etoile de Bessèges ved sin storspurter Yauheni Hutarovich (se spurten i videoen under). Dette løpet kan du forresten følge live via directvelo.com. Hvis vi også legger til at Quick-Steps nyervervelse Zdenek Stybar ble verdensmester i cyclocross, Jack Bobridge satt verdensrekord på 4000 meter individuell forfølgelse på bane og at Rochelle Gilmore og Ellen Van Dijk har tatt hver sin etappeseier i kvinnenes Tour of Qatar, tror jeg vi har fått oppsummert det viktigste som har skjedd siden Tour Down Under.Mange nordmenn sesongdebuterer
Med andre ord har det vært en litt tam peridoe, kall det gjerne stille før stormen. For når vi nå har kommet til februar kommer det store og interessante ritt på rekke og rad. Først ut er Tour of Qatar (som starter på søndag), hvor flere norske syklister vil møte noen av verdens beste (som Cavendish og Boonen) til sidevindskjøring i ørkenen. De fleste rytterne som deltar i Qatar + Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen drar så videre til Oman for å kjøre flate etapper, en fjelletappe og en rimelig lang tempoetappe (dette rittet starter 15. februar). Samtidig som Tour of Qatar kjøres, arrangeres det fire endagsritt på Mallorca, som legges sammen til et sammendrag. Deltar du på alle disse rittene er du med og kjemper om sammenlagtseieren, men du kan også stå over et ritt eller to og allikevel kjempe om seiere i de rittene du kjører. Det er i et av disse endagsrittene Thor Hushovd sesongdebuterer. I tillegg til de nevnte rittene skal det kjøres relativt store ritt i Italia og Frankrike.

Klassikersesongen starter i slutten av februar
Så, den 26. februar, starter klassikersesongen med semiklassikeren Omploop Het Nieuwsblad. Det er med andre ord tett med store ritt i februar. De fleste verdensstjernene vil bruke denne måneden til å starte sesongen, mens noen unge talenter vil bruke måneden til å markere at de blir å regne med resten av sesongen. Er du en av dem som ikke føler at det er sykkelsesong så lenge det ligger snø utenfor vinduet er det bare å omstille seg med en eneste gang. Gjør du ikke det kommer du til å angre i ettertid. For februar byr på mye spennende sykkel.

Hva er dine forventninger til februar? Hvilke ritt ser du mest frem til? Er det mulig at vi får noen norske seiere denne måneden?

1 kommentar:

  1. Jeg er definitivt en av dem som ikke føler at det er sykkelsesong så lenge det ligger snø utenfor vinduet, men så har det heldigvis ikke vært noe snø her siden begynnelsen av Januar.

    Jeg har forhåpninger om noen norske seiere, og jeg ser på det som sikkert at vi får noen gode plasseringer, men tror nok ikke det er sikkert at vi vil få en seier. Men jeg håper.

    SvarSlett