søndag 13. februar 2011

Sesongåpning for Thor i Tour of Oman

Nyhetsbrev fra Atle Kvålsvoll
Tour of Oman har ikke lange tradisjoner som etapperitt for verdens beste syklister, 2010 var første gang rittet ble arrangert. Med ASO (Tour de France arrangøren) som teknisk arrangør er den delen i de beste hender og hele 16 lag står på startstreken. Mange av disse er Pro Tour lag noe som borger for god kvalitet og stor fart.
Løpet er på 6 etapper fra 15-20.februar hvor den lengste etappen er på 208 km. Sammenlagtlisten blir nok avgjort på 5.etappe som er en tempo på 18 km.
Detaljer om løpet finner du på http://www.tourofoman.om.

Thor satte seg på flyet til Oman i dag (søndag) og er klar for en lett treningstur sammen med lagkameratene i Garmin Cervelo allerede i morgen. Laget har hatt en strålende sesongåpning med 9 seire og klassikerlaget som Thor har med seg i Tour of Oman viste styrke i sidevinden Tour of Quatar. Spesielt moro var det at Gabriel Rasch var med i front på alle etappene og kapret til slutt en solid 7.plass. Det blir også fint å treffe de norske i Sky; Edvald Boasson Hagen, Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug samt BMC`s Aleksander Kristoff.

Thor har hatt en god treningsvinter med bl.a. 2 ukers samling på Kanariøyene i november-desember, samt Garmin Cervelo samlinger i Calpe og i Girona i januar-februar. Som tradisjonen tro ble det noen gode skiturer ved juletider, det var som vanlig en god avveksling selv om det var over en kort periode. Etter Girona samlingen fikk han i likhet med flere på laget en lett matforgiftning som medførte 3 dager uten trening. Fra onsdag denne uka har han vært i vanlig treningsrytme.

Det er alltid godt å komme i gang med sesongen og Tour of Oman er en ny opplevelse for Thor. Han vil ta løpet som en god gjennomkjøring og vil nok overlate til sine lagkamerater å kjempe om topplasseringene. Det venter utfordringer på rekke og rad når kursen setter mot Europa igjen og det er først om en drøy måned formen skal komme sigende. Vårperioden ser slik ut:

26.februar Het Volk
9-15. Mars Tirreno Adriatico
19.mars Milan San Remo
26.mars E3 Harelbeke
3.april Flanderen
6.april Schelderpreis
10.april Paris Roubaix

Thors sørlandsbaserte kontinentallag Plussbank Cervelo er også snart på reisefot og har et meget spennende løpsopplegg hvor de skal konkurrere og trene i Spania/Frankrike fra 21.2-17.4. Sesongplanen og andre nyheter finner du på http://www.plussbankcervelo.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar