søndag 27. februar 2011

Team Sky med overlegen kjøring i Kuurne-Brussel-Kuurne

Dagens Kuurne-Brussel-Kuurne var den andre semi-klassiekeren på to dager. Det tøffe programmet denne helgen satt sitt preg på dagens ritt. Gårsdagens vinner Sebastian Langeveld brøt allerede før feltet kom til dagens første bakke. Også en rytter som Yoann Offredo, som kjørte strålende i går, brøt tidlig. Mange ryttere hadde med andre ord ikke klart å restituere seg etter gårdagen.

Oude Kwaremont
Dagens ritt ble vidt forskjellig fra gårsdagens. Med en lettere løypetrasè og mye bedre vær var det langt flere ryttere som var med å kjempe om seieren i dag enn det var i går. Tom Boonen og Juan Antonio Flecha var de som satt fart på rittet opp legendariske Oude Kwaremont. Bakken som alltid skaper store distanser skilte også i dag. Med seg fikk de to sterke rytterne overraskende nok Vacansoleils Mirko Selvaggio. Bakfra kom også Ian Stannard opp, og sørget for at Team Sky nok en gang satt virkelig fint i det. Farten opp Oude Kwaremont, sammen med en velt bare noen få kilomter før bakken, sørget for at feltet sprakk opp i mange grupper.

De fire i front var veldig sterke, men i og med at det kun var tre lag representert var det mange som var kjørevillige i gruppene bak. Garmin-Cervélo, med Johan Vansummeren i front, tok opp jakten på kvartetten. Etter noen kilometers hard jobbing var de kjørt inn, men det var ikke mer enn 40-50 mann i gruppa som spiste opp Boonen og Flecha. Akkurat som i går etablerte det seg en gruppe med hjelperyttere i front. Med i denne gruppa var blant annet Hayman og Roelandts. Bak denne frontgruppa var det to hovedfelt. Det første hovedfeltet ble dominert av Quickstep og Rabobank. Ingen av de to lagene hadde noen i frontgruppa, samtidig som de ikke var interessert i å slippe opp andre halvdel av hovedfeltet. I gruppe tre (det andre hovedfeltet) var Stijn Devolder svært aktiv. Akkurat som i går var han involvert i uhell på verst tenkelig sted, og han måtte jage feltet for andre gang på rad. I motsetning til i går klarte han i dag å få kontakt med de beste.

Massespurt
Siden store lag som Garmin-Cervélo og Quickstep ikke hadde noen i frontgruppa var det ingen overraskelse at de ble hentet inn. Til tross for at det kom flere angrep mot slutten av rittet, blant annet slo Boonen til med seks kilomter igjen, ble det samlet. Team Sky hadde kjørt offensivt og meget bra gjennom hele dagen, men hadde fortsatt litt krefter igjen på slutten. Riktignok hadde de bare tre ryttere igjen til å kjøre på de siste to kilometerne. Det er egentlig alt for lite, men når du bruker råsterke Juan Antonio Flecha og Edvald Boasson Hagen som opptrekkere er ingenting umulig. Flecha tok en monsterføring jeg knapt har sett maken til. For de som husker godt minner det mye om jobben Boasson Hagen gjorde for Cavendish på en etappe tidlig i Giro d'Italia i 2009. Edvald Boasson Hagen overtok etter Flecha med en like imponerende innsats. Han kjørte et langt og meget godt opptrekk. Ryttere som Farrar og Greipel ble presset bakover i feltet og måtte ta vind tidlig. På enden av Sky-toget satt Chris Sutton. Han fullendte Sky-lagets fantastiske innsats, og vant så vidt foran Hutarovich. Greipel ble nummer tre, mens Farrar avsluttet på fjerdeplass, noe som vel oppsummerer Garmins helg ganske bra. Til tross for et langt opptrekk opprettholdt Boasson Hagen trøkket helt inn til mål og endte på en meget imponerende 8. plass.

Er dere overrasket over at Sky valgte å kjøre for Sutton istedenfor Boasson Hagen? Hvem skuffet og hvem overrasket dere positivt i dag?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar