onsdag 9. februar 2011

To på rad for Haussler - Gabba viser form

Etappen i dag ble preget av mye vind. Feltet ble splittet i flere. I gruppe 1 satt blant annet Haussler, Gabba, Boom, Bennati, Cavendish, Renshaw og Flecha. Sammenlagtleder Boonen punkterte, og måtte dermed bli med i gruppe nummer 2 sammen med bl.a. Kristoff som hadde sittet i bruddet før sidevinden slo inn. Avstanden mellom de to gruppene økte og økte, og Boonen måtte se ledertrøya gå fra sine egne skuldre.

Garmin-Cervelo kontrollerte, og fikk blant annet hjelp av Cavendish. Cavendish måtte takke for seg med ca. 6 kilometer igjen til mål. Med 4 kilometer igjen til mål rykket Astanas Simon Clarke, men forsøket holdt ikke helt inn. Han ble hentet inn med litt under 500 meter igjen. I spurten var Haussler nok en gang sterkest, og vant sin andre etappe på rad. Mark Renshaw tok andreplassen, mens Bennati ble nummer 3. Eisel dro opp, og da han var ferdig tok Boom over. Bennati lå nærmest Boom, mens Renshaw satt på hjulet til Rollin som satt bak Bennati. Haussler hadde gitt en ørliten luke til Renshaw, men var sterkest i spurten og vant ganske lett.

Med dagens seier tok Haussler over ledelsen sammenlagt. Han leder med 4 sekunder på Renshaw og med 15 sekunder på Bennati.

Gabriel Rasch viste nok en gang strålende form. Han satt med i den fremste gruppa, og klatret til en utrolig sterk 8.plass sammenlagt.

Etapperesultater:
1. Heinrich Haussler
2. Mark Renshaw
3. Daniele Bennati
4. Dominique Rollin
5. Lars Boom

Sammenlagt:
1. Heinrich Haussler
2. Mark Renshaw +4 sek
3. Daniele Bennati +15 sek

2 kommentarer:

 1. Sett fra norsk perspektiv er det en interessant utvikling på rittet. Gabba er i sin beste form noen sinne, og på et Garmin Cervelo lag som ser fryktinngydende ut. De andre lagene virker puslete ut i forhold til det GC presenterer. Et sterkt GC gjør også at Thor har et solid lag å bygge sesongen på, det gir oss forhåpninger om flere gode norske øyeblikk i sesongen som kommer.

  En annen positiv utvikling sett med norske øyne er Kristoff sin prestasjon i dag. Han var ikke i nærheten av å klare en topp plassering, men han begynner endelig å vise litt av det som bor i ham.

  Han var med i det første bruddet og de fem utbryterene ble først tatt igjen da det var en runde igjen. Selv om han ikke klarte å sitte i den fremste gruppen da det delte seg med 40 km igjen, så viste han at kjørestyrken er i ferd med å forbedre seg. Kristoff er en rytter som trenger litt julig før han begynner å kjøre bra, og nå virker det som om noe er i ferd med å skje. Jeg har ingen forhåpninger om topp plasseringer i dette rittet, men Kristoff ligger åpenbart foran fjor års skjemaet, så det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg.

  Til slutt må jeg på vegne av alle sykkelinteresserte nordmenn gratulere Kurt med dagen!

  SvarSlett
 2. Er ikke mye annet enn å gjøre enn å si seg fullstendig enig i den analysen. Ser ut som at Qatar gir gode svar for de nordmennene som deltar der, så når vi i tillegg får inn våre to "vinnere" Hushovd og EBH til Oman så blir det morsomt å være norsk!

  Vi stiller oss gledelig i rekken av gratulanter. Arvesen har betydd enorm mye for norsk sykkelsport. Tror hans folkelighet og fantastiske personlighet har sørget for at nordmenn har fått et mye mer positivt syn på en idrett som ellers forbindes alt for ofte med doping. Takk skal du ha Kurt og gratulerer med dagen!

  SvarSlett