torsdag 24. februar 2011

Hushovd klar for klasikersesongen!

Pressemelding fra Atle Kvålsvoll:
Klassiker rytterne starter sesongen til helga

For klassiker rytterne starter sesongen på lørdag når det tradisjonsrike Omlopp Het Nieuwsblad, tidligere Het Volk, går av stabelen. Det er den første styrketesten i forhold til hva som venter i mars og april. Veldig mange topper formen maksimalt i denne perioden, Thor har allerede en seier her, skal han klare det igjen i år?

Han liker løpet godt, flere av partiene i Flanderen Rundt skal forseres noe som betyr korte bakker og brostein. Garmin Cervelo, hvor også Gabriel Rasch er i troppen, har et fryktet klassiker lag. Klarer de å få i gang lagmaskinen allerede i første klassiker eller trener de noen løp for å bli samkjørt? Fordelen er at de fleste kjenner hverandre fra fjorårets Garmin hvor lagkaptein Andreas Klier styrte troppene med fast hånd.

Tour of Oman ble en fin konkurranseoppkjøring for Thor. Gode etapper med både fart og kupert terreng, flott vær og gradvis bedre form. Han vil nok oppleve et helt annet trøkk i Belgia til helga. I Oman var det knapt med tilskuere, i et sykkelfrelst Belgia vil VM trøya få oppmerksomheten den fortjener. Verdensmestere på sykkel har en spesiell status og Thor var en meget populær rytter hos belgiserne allerede før han vant VM.

Siste treningsturen i Monaco var sammen med Gabriel (Rasch) og en av de store klassiker rytterne, hjemmehåpet Philippe Gilbert. Han er sugen på sin tredje seier i rittet og vil være en mann det er lurt å holde seg i nærheten av. Om Thor og Gilbert er sammen i finalen så er nok treningskameratene blitt konkurrenter som kjenner hverandres sterke og svake sider godt. Vi får se hvem som har dagen på lørdag.

På søndag er det en ny semi klassiker nemlig Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Denne står Thor over og velger å trene deler av Paris-Roubaix løypa i stedet. Det er noen justeringer i årets utgave som det er lurt å kikke nærmere på. Brosteinsklassikeren er et av de løpene han er aller mest sugen på å vinne, gode forberedelser er viktig i så måte.

Neste løp etter Omloop Het Nieuwsblad er Tirreno Adriatico 9-15.mars, fram til da får han lagt inn en god treningsperiode. Samt følge med på ski VM i ledige stunder. For Thor er også født med ski på beina.

Det er mange godbiter å glede seg til framover:

9-15. Mars Tirreno Adriatico
19.mars Milan San Remo
26.mars E3 Harelbeke
3.april Flanderen
6.april Schelderpreis
10.april Paris Roubaix

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar