onsdag 16. februar 2011

HTC opptrekker vant - Edvald viser god form - oppdatert

Dagens etappe i Tour of Oman ble vunnet av australske Matthew Goss. Goss vant spurten foran Daniele Bennati. Edvald Boasson Hagen fortsetter å vise god form, og kapret i dag 3.plassen. Med dagens prestasjon overtar han poengtrøya. Goss overtok ledelsen i sammendraget.

I løpet av dagens etappe skulle rytterne over en relativt tøff kneik. På oppdateringen fra Tour of Omans twitter (her finnes oppdateringen fra rittet, men ble veldig forvirrende på slutten i dag) virket det som at Quick Step satt fart på inn i bakken. Den 395 meter lange bakken ble tøff for mange, og blant annet sammenlagtleder Theo Bos falt av. Dermed endte det med en spurt mellom de sterkeste spurterne hvor Goss var best.

Oppdatering: Informasjonen fra arrangøren angående bakken som kom midtveis på dagens etappe var mildt sagt dårlig. I realiteten var bakken langt verre enn løypeprofilen viste. Vi har vært så utrolig heldige å få følgende rapport fra Gabbas trener Stig Kristiansen:
- Bakken var 6,4km lang og med en "never ending" topp på ytterligere 1,2km.
Første 6 min gikk med drøye 450W, før feltet sprakk og felt 2 fortsatte med 350W (informasjonen fra Jeremy Hunt, red. anm.). Totalt brukte gruppe 2 15min opp og 400W. Så vi snakker om en drøy Holmenkollen.
Kristiansen sier også at rytterne trolig var mer oppmerksom på bakkens lengde enn vi tilskuere var, men at også de ble litt overrasket over hvor tung den var. Han legger til at rytterne som kommer fra Tour of Qatar fortsatt merker det rittet i beina. Når mange av de som har kommet til Oman uten å ha kjørt Qatar også har sin styrke i bakkene (som for eksempel Joaquin Rodriguez og Vinokourov) gjør ikke det ting lettere for de som har kjørt i Qatar.

Etapperesultater:
1. Goss
2. Bennati
3. Boasson Hagen
5. Hondo
6. Gatto
7. Paolini
8. Boom

Sammenlagt:
1. Goss

3 kommentarer:

  1. Veldig bra at Edvald viser form umiddelbart. Kan være at han kan kjempe om en brukbar sammenlagtplassering.

    http://www.wielerland.nl/index.php?option=com_database&c=u&sc=1&id=23841&Itemid=242Nå ligger hele resultatlista ute på den siden som dere linket til på Twitter.

    De andre norske var ganske anonyme. Jeg synes at det var synd at Gabba ikke bekrefter mer form ved å ligge i hovedgruppa, håper ikke det får noe å si for han. Men det er virkelig synd at TV2 ikke kjører samme stilen som de gjorde fra Qatar. Høydepunkter eller Twitter innspurt er ikke helt det samme som Live TV.

    SvarSlett
  2. Tenkte litt for fort her. Gabba satt jo selvfølgelig med i gruppa, i motsetning til Thor, Kurt og Alex.

    SvarSlett
  3. Er ikke TV2s feil at det ikke sender rittet LIVE. Arrangøren produserer ikke LIVE bilder så ingen kanal i hele verden sender direkte, uansett hvor gjerne de skulle ha gjort det. Er litt overraskende og skuffende at ASO ikke innser at direkte overføring er alfa omega for at rittet skal vokse seg stort.

    SvarSlett