tirsdag 8. februar 2011

Garmin Cervélo dominerer tidlig i sesongen

Sammenslåingen mellom Garmin og Cervélo virker til å være ekstremt vellykket. Så langt i sesongen har de vunnet det australske mesterskapet både på tempo og felelsstart, de har vunnet Tour Down Under, Bobridge har satt verdensrekord på 4000 meter forfølgelse og Farrar har vunnet de to første rittene i Mallorca Rundt (skal legges til at første rittet ikke offisielt telles grunnet at rittdommerne tok siesta etter en rytterprotest). I dag slo Heinrich Haussler til og vant den andre etappen i Tour of Qatar. Med andre ord en knallstart på denne sesongen for det "nye" storlaget.

Massespurt
Dagens etappe ble veldig ulik gårsdagens. Vinden hadde løyet i forhold til i fjor og den splittet ikke feltet. Et tidlig brudd ble enkelt hentet inn av feltet og det hele skulle avgjøres i en massespurt. Det ble en kaotisk spurt hvor det kun var de sterkeste og best organiserte lagene som klarte å sette sine spurtere i vinnerposisjoner. Sterkest av alle i dag var Team Leopard-Trek, med Fabian Cancellara i spiss. Sveitseren tok en kanonføring og satte laget sitt i perfekt posisjon. Resten av laget jobbet hardt og ga Bennati et flott opptrekk. Italieneren holdt nesten unna for alle de andre, men Haussler smatt forbi på innsiden helt på slutten. Katushas Dennis Galimzyanov var heller ikke langt unna en etappeseier og var den med størst fart over streken. Quickstep slet med å få til et godt opptrekk grunnet noen punkteringer på slutten, mens HTC for en gangs skyld var ekstremt bleke i avslutningen.

Resultater:
1. Heinrich Haussler
2. Daniele Bennati
3. Dennis Galimzyanov
4. Theo Bos
5. Roger Kluge

Sammenlagt etter andre etappe:
1. Tom Boonen

PS: Nordmenne viste seg også frem i dag. Gabba gjorde litt drajobb, mens Arvesen og Nordhaug begge var svært aktive i jakten på utbryterne. Kristoff prøvde seg i spurten, men dessverre virker det ikke som at BMC har blitt noe bedre på opptrekk siden i fjor. Dermed ble det umulig for Kristoff å kapre en topplassering.

4 kommentarer:

 1. Tror nok at Kristoff har litt for dårlig lag + at han ikke er helt i form enda. For meg ser det ut som om Kristoff hadde hjulet til Boonen en stund, men at han ga slipp på det 5-600 meter før mål, og da var han håpløst langt bak. Det så ut som om han gikk godt til i spurten uten at han fikk den store framdriften, men det kommer nok. Tror det blir bedre når vi kommer til Oman.

  SvarSlett
 2. Så også at Kristoff en liten stund hadde hjulet til Boonen. problemet var at han måtte klare seg helt på egenhånd de siste 1,5-2 kilometerne. Derifra og inn måtte han hoppe fra det ene bakhjulet til det andre. Når det går så fort i fronten som det gjorde da Cancellara dro, samtidig som de passerer en rundkjøring, så blir feltet strekt voldsomt ut. Da er det ikke lett å forsere uten lagkamerater. Samtidig som Kristoff slet ko det noen lagkamerater fremover, blant annet Van Avermaet. Tenk om de istedenfor å komme en og en fremover kunne samarbeidet bedre, slik som Leopard-Trek gjorde. Det Luxembourgske laget overrasket meg litt i dag. De kjørte gnistrende!

  SvarSlett
 3. Hvilken kanal ser dere rittet på?

  SvarSlett
 4. Vi ser rittet på TV2Sumo, men det sendes også på TV2Sport og Eurosport 2. Har du ingen av de kanalene kan du prøve internettstreamene som det er linket til på disse sidene: http://www.cyclingfans.com/node/1556 og http://myp2p.eu/broadcast.php?matchid=103901&part=sports

  SvarSlett