søndag 13. februar 2011

Hva skjer med SaxoBank dersom Contador blir utestengt?

Kan bli degradert
Avgjørelsen i Contador saken er enda ikke avgjort. Det står mellom frifinnelse, ett års utestengelse og to års utestengelse. Hvis spanjolen blir utestengt er det katastrofe for Bjarne Riis & co. De mister sin soleklare kaptein, og sin eneste store stjerne. Men det er ikke det eneste. I følge flere medier, blant annet Procycling, kan ProTeam-lisensen til SaxoBank være i fare.
For å få ProTeam-lisens måtte et lag ha nok rankingpoeng. De 15 første fikk automatisk lisens. Plasseringen ble regnet ut fra de poengene som et visst antall (tror det er fem) av lagets ryttere hadde sanket i bestemte løp. I dette rankingsystemet ble SaxoBank ranket som nummer 10. Men i følge El Diariomontes.es sto Contador for rundt 60 prosent av disse poengene. Hvis Contador blir utestengt er det mulig at hans poeng blir trukket fra. Det sier i alle fall UCIs talsmann Enrico Carpani, mens Pat McQuaid tidligere har sagt noe annet. Carpani sier at dersom Contador blir utestengt kan dette føre til en revurdering av SaxoBanks posisjon. I verste fall kan dette bety at SaxoBank blir degradert.

Ville vært rart uten SaxoBank
Hvis SaxoBank skulle bli degradert ville det vært ganske utrolig. Laget til Bjarne Riis har vært blant verdens beste i flere år. I fjor vant laget blant annet Paris-Roubaix og Ronde van Vlaanderen. Men rytterne som i fjor sto for de gode resultatene har i hovedsak gått til Leopard Trek, og dermed får ikke SaxoBank poengene for deres prestasjoner. Og i og med at årets lag er uten stjerner, hvis man ikke inkluderer Contador, har laget altså ikke klart å skrape sammen nok poeng. Men selv om laget mangler de største stjernene vil det være rart uten SaxoBank i feltet. De har ”alltid” vært i feltet. Og hvis de mister lisensen, betyr det at noen andre vil overta lisensen? Og hvem vil det eventuelt bli? Det må vel enten være Geox eller et fransk lag. Geox hadde vært spennende med Sastre og Menchov, men allikevel foretrekker jeg SaxoBank. De har jo tross alt en egen evne med å dyrke frem talenter, for eksempel Schleck brødrene. Og foran årets sesong har de ikke de største stjernene, men de har fortsatt spennende/sterke ryttere som Richie Porte, Chris Anker Sørensen, Larsson, Daniel Navarro, Nuyens, Kasper Klostergaard, David Tanner (en rytter Bjarne Riis har stor tro på) og brødrene Haedo. Når man ser på laget er det spennende selv om de mangler de største stjernene. Personlig håper jeg laget til Riis sykler i den ypperste eliten neste år, uavhengig av hva som skjer med Contador.

Hva tenker dere om fremtiden til SaxoBank? Burde de degraderes dersom de ikke har nok poeng eller er burde de få beholde sin lisens?

7 kommentarer:

  1. Synes at Nick Nuyens fortjener å bli omtalt som en stjerne på årets Saxo Bank.

    SvarSlett
  2. Glemte helt Nuyens. Selvfølgelig burde jeg ha nevnt han som en av de store på årets SaxoBank lag. Men vil ikke kalle han en stor stjerne, men han er blant de beste (den beste dersom Contador blir utestengt?) på Saxo.
    Han er i artikkelen nå ;)

    SvarSlett
  3. Gustav Larsson tycker jag är större än de flesta i Saxo undantaget CAS och Richie

    SvarSlett
  4. Helt klart. Tenkte på han, men må ha glemt å skrive han. Larsson er meget god, og rutinen hans er også viktig for et lag med litt mindre rutinerte sammenlagtryttere.

    SvarSlett
  5. Vi kan alle ha en "dårlig" dag.

    SvarSlett
  6. Sant det :) Gikk litt for fort i dag.

    SvarSlett
  7. Synes det er trist hvis laget som fortsatt har en del profiler jeg setter pris på å se i store sykkelløp forsvinner. Nuyens, Porte, CAS og spennende talent som Steensen, Marycz, Tanner og Didier, det blir ikke det samme uten typer som dem! Håper de beholder lisensen og at Contador får den straffen han fortjener, uansett hva det måtte være...

    SvarSlett