torsdag 18. mars 2010

Dramatikk i Istrian Spring Trophy!

Det ble stor dramatikk på prologen i Istrian Spring Tropht. Stortalentet Wilco Kelderman fra Rabobank sitt kontinentallag trodde lenge at han hadde vunnet prologen. Han hadde passert målstreken 97 hundredeler foran Robert Vrecer, men dommerne mente at den unge nederlenderen hadde tjuvstartet, og ga han et sekunds tillegg. Det sørget for at slovenske Vrecer vant prologen med tre hundredeler. Det er garantert et revansjesugent Rabobank lag som kommer til å kjøre knallhardt de neste dagene, for de følte nok at de ble snytt for seieren i dag.

Den norske innsatsen var ikke så mye å skryte av. Geir Inge Berg viser at han kjører stabilt godt, og ble nr 19 på prologen. Svenske Stevenson (nr 22) og TVKs Lorents Ola Aasvold (nr 25) får også godkjent. Ellers var det rimelig begredelige norsk innsats. Hele resultatlisten finner dere på cyclingnews.

6 kommentarer:

  1. Nå skal det sies at ingen av TVK gutta kjører med temposykkel så med tanke på det er det kanskje ikke så verst kjørt av Lorents alikevel!
    I morgen smeller det opp den siste bakken, bare vent og se:-D

    SvarSlett
  2. Som sagt kjørte Lorents Ola Aasvold til godkjent og vel så det. Filip Eidsheim hadde et uhell som tok fra ham en topplassering (ifølge Sparebanken Vest - Ridley), men ellers var Aasvold klart beste norske U23 rytter. Når heller ingen av Joker Bianchi syklistene har imponert nevneverdig så langt i sesongen, begynner det å likne på landslagsplass (i blant annet U23 utgaven av Flandern Rundt) for Aasvold.

    De to neste dagene, med relativt tøffe avslutninger (spesielt på lørdag), bør passe Aasvold og resten av TVK laget bra. Jeg er som vanlig superoptimist, og tror at TVK kommer til å overraske mye de neste dagene. Bare å legge igjen respekten på startstreken, legge en god slagplan og tråkke på til det sier stopp :)

    SvarSlett
  3. Jonny Testosterony18. mars 2010 kl. 22:38

    Super blogg dere har her! Kommer nok til å sjekke daglig for oppdateringer da det ikke er mange gode norske nettsteder som tar for seg sykkelsport! Har dere noen tips til andre nettsteder jeg bør sjekke ut?

    Jeg tror som mange andre at dette kan bli en historisk norsk sykkelsesong og er spendt på hvem som kan markere seg i klassikerne og selvfølgelig TdeF. Hva tror dere om prioriteringene til de "norske" lagene. Hvilke trøyer kommer Cervelo og Sky til å satse på? Og hva med BMC's sjanser for å bli invitert til TdeF. Hadde vært veldig moro med mange nordmenn i pelotongen. Og det vil bety enormt for engasjementet her til fjells.

    Jeg har bodd i Danmark i mange år og sett hvilken betydning Bjarne Riis sin seier i TdeF har for interessen. Sykkel får nesten like stor oppmerksomhet som fotball (og de vant jo også EM i 92)!

    Mange spørsmål og utropstegn det her. Super blogg og super sesong i vente;)

    SvarSlett
  4. Synes dette var en helt grei norsk start. De fleste utenlandske UCI-lagene har vel kjørt et par ritt før disse, så vil nok tro at både SPA og TVK kommer sterkere i løpet av rittet. Mest spent på Aasvold, som også jeg tror kan overraske. Tror nok også at GI Berg vil ha gode muligheter for topp 10 samlet her.

    SvarSlett
  5. Hyggelig å høre at du liker bloggen. Håper du kommer med mange kommentarer etterhvert, det er gøy med innspill og tanker.

    Når det gjelder andre sider har vi ikke så veldig mange skjulte hemmeligheter. I Norge er det for det meste sykkelsider som legger ut pressemeldinger og legger ut informasjon om løp, ryttere og en del annet. I mine øyne er syklingensverden klart best. Sykkelekspressen er en annen slager, og så er det kommet en ganske ny side kalt sykkelnytt.no. Vi synes det er litt få steder hvor mange uttrykker tanker og engasjement rundt sporten. Håpet og målet med denne bloggen er at flere tanker og meninger fra vanlige folk (ikke bare TV eksperter) skal komme frem. Sporten er jo i stor vekst i Norge, men få folk virker til å mene veldig mye. Det er i hvert fall ikke så mange som uttrykker det, føler vi. Av internasjonale sider er cyclingnews.com og feltet.dk (som du helt sikkert kjenner til) bra på nyheter. Den kanskje best skjulte hemmeligheten er directvelo.com. Det er en fransk side som oppdaterer LIVE fra ganske små ritt i fortrinnsvis Frankrike og Belgia. Ofte oppdaterer de fra ritt hvor Joker Bianchi eller andre norske lag deltar i. cqranking.com og wielerland.nl er gode på resultater.

    Hva vi tror og tenker kommer om TDF kommer faktisk ut i bladformat om en stund. Team Sky kan fort ende i en liknende situasjon som Cervelo var i fjor. Wiggins/Boasson Hagen kan bli liknende Sastre/Hushovd. Laget vil nok ikke legge for stort press på unge Boasson Hagen og drømmen til laget er jo å vinne touren med en brite, så Wiggins kan bli prioritert. Heldigvis har de hjelpere som Løfkvist og Arvesen som er så sterke at de kan hjelpe til både oppover og i spurtopptrekkene, så de kan være litt fleksible. Tror Cervelo heller mer mot å fokusere på Hushovd, siden Sastre har sagt at han satser på giroen. Så spørs det om Hushovd har gode nok hjelpere, vi tviler litt. BMC kommer nok med til touren, men stiller neppe med Kristoff. Skil-Shimano og Wilmann kan det være vi får se, men da tror jeg mer på at vi får se Gabriel Rasch i Cervelo. Siste nordmannen i proffsirkuset, Lars Petter Nordhaug, har vist utrolig god kjøring i år, men kommer nok ikke med på tour laget til Team Sky. Fortsetter han derimot å sykle så bra, og utvikle seg ser vi han nok i giroen eller vueltaen (mest trolig vueltaen) i år, og kanskje i touren om et år eller to.

    Håper det var svar på alle spørsmål, og som sagt, skriv gjerne inn flere kommentarer :)

    SvarSlett
  6. Jonny Testosterony19. mars 2010 kl. 23:39

    Takk for godt svar:) Mange sider jeg bør sjekke ut skjønner jeg.

    Interessant det du sier om meningsvegring, men det henger kanskje sammen med at sykkelomtale ikke prioriteres særlig høyt i norske medier. Det mangler journalister med lidenskap og redaktører med interesse for sykkelsport. Bortsett fra TdF og evt norske prestasjoner i klassikerne er det ikke mye sykkel i norsk tv/aviser. Det jeg mener er at uten kompetanse er det vanskelig å ha noen konstruktive meninger. Norge er en ung og liten sykkelnasjon og derfor mangler vi litt bredde og perspektiv i de få kanalene som er. Det er jo nettop derfor blogger som denne er viktige. Vi trenger diskusjon og en blogg er et veldig godt sted for interesserte/entusiaster/eksperter å dele meninger. Så vi gleder oss til fortsettelsen ikke sant?

    Enig i at Cervelo ser svake ut på papiret. Det kan bli en lang sesong for Thor. Hushovd husker kanskje følelsen fra 17. etappe TdF sist år. Skal du gjøre det ordentlig får du gjøre det alene.

    Synes Team Sky ser superspennende ut med både dybde og bredde i laget. Blir morsomt å følge dem i morgen. Jeg tipper italiensk seier, hvis ikke en nordmann overrasker/innfrir:)

    SvarSlett