fredag 26. mars 2010

Spennende helg

Det blir nok en spennende helg for oss sykkelinteresserte. Mange spennende løp som vises på TV, garantert mye dramatikk og mange nordmenn på startstreken. Faktisk skal alle de norske proffene kjøre ritt. På lørdag sykles E3 Prijs Vlaanderen. Løpet er et storløp, men blir i år først og fremst en "oppvarming" til Gent-Wevelgem. Det betyr ikke nok ikke at de store stjernene sparer seg helt. Boonen, Cancellara, Pozzato, Boasson Hagen og Hushovd er toppfavoritter. Pozzato og Hushovd står over Gent-Wevelgem på søndag, så de trenger i hvert fall ikke å spare på kruttet. Løpet er veldig tøft med mange korte, men tøffe bakker. I fjor vant Pozzato etter å ha utmanøvrert Boonen i spurten i en tremannsgruppe. Iglinsky tok tredjeplassen og Huishovd kom på fjerdeplass. Året før vant Kurt Asle Arvesen. Det gkør han nok ikke i år, men han stiller til start sammen med blant annet Boasson Hagen, Hushovd, Rasch og Kristoff. med andre ord er det mange nordmenn på startstreken. Skal vi være realistiske er det bare Hushovd og Boasson Hagen som har reele vinnersjanser. Rasch og Arvesen viser forhåpentligvis stigende form, og Kristoff får håpe på veloverstått "vårklassiker" debut.


Gent-Wevelgem som går på søndag er helgens høydepunkt. Trenger vi å si noe mer enn at Boasson Hagen er tittelfosvarer? Uten Hushovd på startlisten blir han vårt håp i kampen om gode plasseringer og Protour-poeng. Løpet har blitt forlenget og flyttet til en mer attraktiv dato, i et førsøk på å heve rittets status. Brosteinsløpet pleier å ende opp i en spurt i et stort felt, eller ved at små grupper river seg løs. Boasson Hagen, Breschel, Boonen, Cancellara, Burghardt og Gilbert er blant de største favorittene. Boasson Hagen, Arvesen, Rasch og Kristoff er norske deltakere. Er det lov å håpe at Kristoff slår igjennom med et brak? Det er selvsagt alt for mye å håpe på, men blir det massespurt og han sitter med blir det garantert en flott plassering.


Critérium International kjøres også i helgen. Mens klassikerrytterne får utfordre hverandre i Belgia, utnytter mange av klatrerne dette franske rittet til å måle krefter. Lørdagsetappen er knalltøff og blir trolig vunnet av en av forhåndsfavorittene (overrasker oss mye hvis ikke Contador vinner). Vinneren av denne etappen kommer høyt opp i sammendraget. på søndag blir det nemlig kjørt en lett etappe på drøye 7 mil, og en tempoetappe på nesten 8 kilometer. Contador, Armstrong, Evans, Moncoutie, Løfkvist, Uran og Samuel Sanchez må regnes som toppfavoritter. Wilmann og Nordhaug er de to rytterne som er rittets norske innslag. Begge bør like den første etappen. Wilmann har ikke vist toppform så langt i år, men dette rittets løypeprofil bidrar til at dette kan bli hans beste ritt for sesongen. Nordhaug har vært utrolig sterk i sesongstarten, og overbevist med utrolig sterk kjøring. Hvis ikke en uke med sykdom har satt han for mye tilbake vil han garantert markere seg sterkt. Han må nok kjøre for Løfkvist, men det kan bety TV-tid og mye erfaring for den veldig talentfulle nordmannen. Ellers er det verdt at Jens Voigt (som har vunnet de tre siste utgavene av rittet) ikke stiller til start fordi Saxo Bank har mer enn nok med å stille lag i de belgiske løpene.

Tour de Normandie avsluttes på søndag. Løpet har ikke vært noen suksess for Joker Bianchi. Med Haavardsholm og Rake ute på grunn av sykdom ser det heller ikke særlig lyst ut. Det er allikevel lov å håpe at Remme eller Vold klarer å kjøre inn et godt resultat eller to.

Mange ritt sendes på nettet (en del sikkert på TV også). Vi anbefaler å ta en titt på disse to sidene for å finne linker til streams:
Cyclingfever
Myp2p (trykk på sunday for å se rittene som går på søndag)

Har dere tro på norsk suksess denne helgen? Hvilke nordmenn tror dere overrasker/overbeviser mest?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar