søndag 14. mars 2010

Moinard sterkest inn til Nice

Opp den siste 1.kategori stigningen prøvde Voeckler å rykke fra Moinard. Det så ut som støtet skulle lykkes, men Moinard var sei og klarte å kjøre seg opp til landsmannen, og over toppen var de to bruddkameratene sammen igjen. Bak i hovedfeltet var det kamp om sammenlagt seieren. Peter Sagan falt tidlig av, og dermed ble det klart at han ikke kom til å ta sin tredje etappeseier i rittet. Den første av de store i sammendraget rykket tidlig i den 5 kilometer lange bakken. Det var Katushas Joaquin Rodriguez som prøvde seg. Han fikk følge av Taaramae, Luis Leon Sanchez, Contador og Valverde. Når Contador så rykket, klarte bare Rodriguez og Valverde å henge med. Over bakketoppen var Contador gruppen 20 sekunder bak teten, og hadde en luke på 15 sekunder på L.L. Sanchez og Taaramae. De hadde igjen en luke ned til en gruppe med resten av de beste klatrerne, med noen unntak.

Ned bakken klarte L.L. Sanchez og Taaramae kjøre seg opp til Contador gruppa. Dermed var de fem stykker. Rodriguez, Valverde og Sanchez prøvde seg hver sin gang, men ingen klarte å få en luke. Etter hvert klarte gruppen bak å hente inn femmannsgruppa. Flere av de beste i sammendraget prøvde seg, men ingen kom seg løs. Ned bakken falt dessverre Le Mevel, når han lå i favorittgruppa, men heldigvis så det ut til å gå bra med han. Det ble ikke noe ordentlig samarbeid i gruppa og en Radioshack rytter kom seg løs. Han lå litt foran gruppa en liten stund, men verken hans eller L.L. Sanchez, som lå mellom feltet og Radioshack rytteren, sine forsøk holdt inn til mål. Foran klarte Voeckler og Moinard å samarbeide godt. Dermed klarte de å holde inn. Voeckler lå i perfekt posisjon, men ble redd for at gruppa bak skulle ta dem igjen og gikk på en langspurt. Moinard klarte å henge seg på, og på de siste meterene passerte han Voeckler, og kunne juble for etappeseier og klatretrøya.

Spurten bak ble vunnet av Valverde foran Roche, Taaramae og Joaquin Rodriguez. Til slutt var de bare tre skunder bak franskmennene foran. Contador satt med gruppa inn og vant sitt andre Paris-Nice. Valverde kom på andreplass med L.L. Sanchez på tredje. Alle resultater kan man finne på denne siden utover dagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar