fredag 12. mars 2010

Fantastisk dag for Liquigas!

Paris-Nice
Peter Sagan viste nok en gang hvor sterk han er, og kunne juble for sin andre etappeseier i Paris-Nice. Han stakk med en og en halv kilometer igjen til mål, og ingen kunne ta han igjen. Mirco Lorenzetto kom på andreplass etter at han så vidt klarte å passere Valverde noen meter før linja.

Med 25 kilometer igjen begynte det spennende på etappen. AG2R satt opp et vanvittig tempo i den svake sidevinden og mange falt. Allikevel var det rundt 50 ryttere igjen i feltet, og alle de beste i sammendraget satt med. Etter hvert ga AG2R opp hardkjøret, og det roet seg litt. Det så ut som det skulle bli en spurt, men når det var litt over 2 kilometer prøvde Christophe Le Mevel å utnytte det kuperte terrenget og forsøkte er rykk. Han ble enkelt fulgt av Peter Sagan, og disse var sammen i omtrent en halv kilometer. Da bestemte Sagan seg for å gå i fra. Han fikk raskt en luke, men bakfra jaktet sterke syklister som David Millar, Alejandro Valverde og Nicholas Roche. Sagan var uhyre sterk, og kom i mål to sekunder før restene av feltet, som nok en gang hadde blitt delt i to. Lorenzetto var sterkest i spurten bak, mens Valverde tok tredjeplassen. Med dette tok han inn fire sekunder på Contador i sammendraget, og er dermed 20 sekunder bak.

Tirreno-Adriatico
Daniele Bennati vant dagens etappe. Han hadde det sterkeste laget, og var den sterkeste selv, og vant klart foran Alessandro Pettachi og Bernhard Eisel. Ingen av de norske fikk det helt til i dag heller, men Edvald Boasson Hagen ble til slutt nummer åtte. Bennati tar med seieren over ledertrøya i løpet.

Det så ut til å bli en massespurt i Italia, inntil en ti manns stor gruppe kom løs, i den siste nedoverbakken. Der satt mange av favorittene sammenlagt. Vincenzo Nibali, Franco Pelizotti, Michele Scarponi og Giovanni Vosconti var blant dem. Det var helt klart at det var Scarponi som ville mest, og han endte opp med å dra mesteparten av tiden. Fordi det var dårlig samarbeid i gruppe, ble de hentet inn. Da visste Liquigas hvilken kvalitet laget har. Etter å ha hatt to i bruddet, satt Liquigas frem fire syklister i hovedfeltet, når bruddet ble hentet. Da var det ca. fire kilometer igjen. Det så ut som at de hadde kommet opp litt tidlig, men de tre foran Bennati gjorde en super jobb. Opptrekket var perfekt, og Bennati takket laget for hjelpen, ved å vinne for laget. Alessandro Pettachi var en sykkellengde bak i mål. Dessverre kom ikke Team Sky helt opp i spurten i dag heller. Det så lenge bra ut, da de hadde tre menn høyt oppe. Men de klarte aldri å utfordre Liquigas-toget, og falt lengre bakover. Til slutt ble det håpløst for EBH å kunne spurte inn til seier. Derfor så det ut som han ga litt opp, men han klarte allikevel å komme inn på åttende plass. Han var nest beste Sky-rytter på etappen, slått av Flecha som kom på en overraskende femteplass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar