søndag 28. mars 2010

Haedo vant siste etappe i Catalunya

I dag gikk siste etappe i Volta Ciclista a Catalunya kjørt. Den vant Saxo Banks Juan Jose Haedo, foran Førster og Roche. På femte plass kom lillebror Haedo.

Etter en tøff uke var det Joaquin Rodriguez Oliver som kunne juble for sammenlagtseieren. Han vant ti sekunder foran Xavier Tondo og 43 sekunder foran den spennende estlenderen Rein Taaramae. Etter en godt kjørt prolog og et utbrudd på den 2. etappen var det ingen som kunne tukte den sterke spanjolen. Presentasjoner av Joaquin Rodriguez og Rein Taaramae kommer i løpet av påsken.

Prologen ble overraskende vunnet av Paul Voss foran Leipheimer og Klöden. Første etappe ble vunnet av Mark Cavendish (som senere ga seg pga. sykdom) så vidt foran J.J. Haedo. På den andre fellesstartetappe stakk Tondo og Joaquin Rodriguez fra feltet. Tondo vant etappen, mens Rodriguez overtok ledertrøya. 48 sekunder bak kom L.L. Sanchez På den tredje etappen vant Jens Voigt foran Rein Taaramae etter at de hadde vært avgårde i et brudd. Den neste etappen ble vunnet av italieneren David Malacarne som kom alene til mål, etter å ha vært i et langt utbrudd. På den nest siste etappen ble det dobbeltg Cofidis. Samuel Dumoulin vant foran Taaramae og Joaquin Rodriguez. På den siste etappen ble det altså seier til Juan Jose Haedo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar