tirsdag 9. mars 2010

Nordmenn i gang igjen

I morgen blir det igjen norsk sykkelinnsats i Europa. Joker Bianchi skal sykle et løp i Belgia som ikke er UCI ritt, men som ifølge lagets hjemmeside er ett nasjonalt Pro Elite løp. Trolig vil startfeltet være noe svekket i forhold til hva de møtte på søndag, men hovedfokuset til laget er nok å få nok løpskilometer i beina. Hvilke Joker Bianchi syklister som stiller til start vet vi desverre ikke. Vi vet heller ikke noe om løypeprofilen, startlisten eller om noen steder som følger rittet LIVE. Vi anbefaler dere bare å følge med på jokerbianchi.no, syklingensverden og vår blogg for å se hvordan det ender. Kanskje oppdaterer laget fra rittet på sin twitter side, hvem vet.

Tirreno-Adriatico
Noe vi vet mer om er Tirreno-Adriatico. Der stiller det hele fire nordmenn. Gabriel Rasch blir nok stort sett hjhelperytter, men får kanskje kjøre for egne sjanser i et brudd. Thor Hushovd har fått et godt lag med seg til spurtene og han vil nok kjempe om etappeseierne på noen av etappene. Kurt Asle Arvesen er kanskje den rytteren som vil lide mest under dette rittet. Formen pleier aldri å være på topp i starten av mars for den rutinerte rytteren og når han i tillegg har vært ute med et kragebeinsbrudd er nok ikke formen særlig god. Han må bare ta rittet som ren trening og sette pris på at han er tilbake så raskt som han er. Den jobben han har gjort og den innstillingen han har hatt siden han pådro seg skaden har vært helt eksepsjonell. Den andre norske Team Sky rytteren har vi lov til å forvente mye av. Edvald Boasson Hagen har åpnet sesongen fenomenalt og kan være med å kjempe om seier på alle etappene.

Alle etappene er litt småkupert, noen med målgang i flatt terreng andre på toppen av relativt korte og bratte bakker. Løpet ingår i Protour noe som betyr at det er rankingpoeng å kjempe om. Hvor mange av de hver nasjon får avgjør hvor mange ryttere de får lov til å sende til VM. Siden VM løypa passer bedre til det norske laget enn på mange år blir det viktig å ta mange Protour poeng denne sesongen. De ti første i sammendraget får poeng. Fra 100 poeng til vinneren til 4 poeng for tiendeplassen. I tillegg får de første fem på hver etappe poeng. Henholdsvis 6,4,2,1 og 1 poeng. Men med de kanonene som står på startstreken kommer ikke de poengene gratis. Ryttere som Scarponi, Garzelli, Paolini, Davis, Evans, Ballan, Hutarovich, Farrar, Hesjedal, Vesconti, Petacchi, Bennati, Nibali, Pellizotti, Boonen, Freire, Gesink, Løvkvist, Cavendish, Pozzato, Kirchen, McEwen, Cancellara og Andy Schleck sørger for et helt utrolig sterkt startfelt.
Etappene sendes i reprise på Eurosport frem til slutten av Paris-Nice. De to etappene som går etter at det franske løpet er ferdig sendes direkte. Ellers kan rittet sikkert følges LIVE på nettet. Ta en titt innom cyclingfans og denne siden for å se etter linker til streams/videoer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar