torsdag 18. mars 2010

Istrian Spring Trophy 2010

I dag startet det kroatiske etappeløpet Istrian Spring Trophy. Norge har relativt gode tradisjoner i rittet. I 2007 vant Edvald Boasson Hagen rittet sammenlagt, og i fjor var Fredrik Wilmann bare et uhell unna en topplassering. Dette er et forholdsvis lite ritt, men hvis vi er på hvilke ryttere som har havnet topp tre i rittet de siste årene finner vi obsiktsvekkende mange "store" navn. Bozic, Bole og Kreder har alle skaffet seg et navn som den observante seeren har lagt merke til.

I år er det, som i Porec Trophy, Sparebanken Vest - Ridley, TVK og Nesset CK som stiller med nordmenn på starten. Nesset CK er nok først og fremst med i rittet for å gi sine lovende ryttere topp matching. Vi kan ikke forvente noe av laget, men at de ser viktigheten av å la rytterne sine prøve seg på et høyere nivå enn de møter i Norge, er veldig bra. TVK går nok inn i rittet med litt av samme holdning, men de har noen ryttere som har potensiale til å vise seg godt frem på noen av etappene. De gjorde et godt inntrykk i Porec Trophy, da de hadde med Bersvenn Støen i utbryter gruppa. De fikk ikke så godt betalt i form av topplassering (17. plass), men de viste at de taklet dette nivået bra. I dette rittet er nok Lorents Ola Aasvold og Bersvenn Støen de to som kan kjøre hjem gode resultater for TVK. Sparebanken Vest - Ridley er naturlig nok det norske laget som har størst forventninger til å prestere. Desverre er ikke alle 100 % friske og raske. Roy Hegreberg som overbeviste i spurten i Porec Trophy (2. plass i klyngespurten, bak den 17 manns store gruppa som kom i mål først) har blitt forkjølet og går på en antibiotikakur. Det er likevel grunn til å hå forventninger til laget.


Løpet består av fire etapper. I dag (torsdag) er det en kort og teknisk prolog. Det er viktig å komme høyt opp på denne hvis man vil kjempe om sammenlagtseieren, for det er ikke mange steder i dette løpet man kan ta igjen tapt tid. 1. etappe (prolog telles ikke som etappe) er småkupert med en liten stigning på slutten. Ikke la dere lure av etappeprofilen, avslutningen er ikke så har som den ser ut som.














2. etappen blir sammen med prologen den avgjørende etappen. Hele etappen er småkupert, og avslutningen går i en motbakke. Her er det viktig å sitte langt fremme i avslutningen, og ha både ork og trøkk i pedalene på slutten. Etappen burde passe Sparebanken Vest - Ridley syklisten Stevenson bra.










Siste etappe er en relativt flat etappe. Laget som har rytteren med ledertrøya kommer trolig til å kjøre for å samle feltet til en spurt. Selv om det på løypeprofilen ser ut som at det er en bakke avslutning, så er det ikke det. Faktisk går det litt nedover de siste tre kilometerne, inntil de er 250 meter fra mål. Da starter spurten i slak oppoverbakke, og den bør passe Roy Hegreberg og Johan Fredrik Ziesler bra.








Så vidt vi vet er det ikke mulig å følge rittet direkte, hverken via streams eller tekst-oppdateringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar