tirsdag 16. mars 2010

Seier til Boasson Hagen etter en monsterspurt!

Edvald Boasson Hagen vant sisteetappen i Tirreno-Adriatico etter godt lagarbeid fra Team Sky, og en monsterspurt av fenomenet Boasson Hagen. Han tok med det norges seks første UCI Protour poeng denne sesongen, og hvis vi skal ha 9 mann i VM også i år er det viktig å få samle mange slike poeng. Team Sky gjorde en fantastisk jobb i dag. De la seg foran med drøye 4 kilometer igjen og dro helt til det var igjen 1,5-2 kilometer. Da satt de igjen med Chris Sutton og Boasson Hagen. Hushovd satt også fint fremme og tok bakhjulet til Sutton fra Boasson Hagen. Det var nok en liten tabbe, for han kom litt tidlig frem. Med det var godt for noe, for det ble et fint opptrekk for landsmannen Edvald Boasson Hagen. Noen syklister så ut til å klage på Boasson Hagen som skjenet litt til venstre i spurten, men det var på ingen måte stygg kjøring av Boasson Hagen. Han var rett og slett sterkest, noe konkurrentene kanskje må innfinne seg med at han kommer til å være ofte. Hushovd manglet også litt trøkk på slutten, det var ikke bare at han kom for tidlig frem som gjorde at plasseringen ikke ble helt topp. Spurtfavoritt Mark Cavendish var uheldig og gikk i bakken ca 8 kilometer fra mål. Siden han mangler mye på toppformen har ikke briten råd til å miste en eneste dag med trening før Milano-San Remo på lørdag.

Sammenlagt vant Garzelli, som slo Scarponi på plassifre etter at de kom likt på tid. Garzelli lå 2 sekunder bak sin landsmann før etappen, men utliknet den avstanden ved å ta tredjeplass på to av de innlagte spurtene. På dagens etappe ble veteranen Petacchi nr 2 og overraskelsen Modolo tok sisteplassen på pallen.

Nå er det bare å glede seg til Milano-San Remo. Tror dere at Boasson Hagen vinner der også, eller blir det knappe 300 kilometer lange rittet for tøft for han?

1 kommentar:

  1. Ingenting er umulig for "Boa". Han kommer garantert til å være med i avslutningen i San Remo. Han er ekstremt god taktisk i tillegg til å være en av verdens beste syklister. Og det i så ung alder. Blir mange gode år fremover for norsk sykkelsport, og blir spennende å se hva slags type rytter han ender opp som. Sky is the limit for Edvald, og da mener jeg ikke Team Sky...

    SvarSlett