fredag 5. mars 2010

Spennende sykkelhelg!

Alle sykkelfans bør lade opp til en skikkelig festhelg med masse gode sykkelritt. Denne helgen har en god blanding av små ritt, litt større ritt, ritt som er i ferd med å bli skikkelig klasseritt og et av de største etapperittene i sesongen. Her gir vi deg en liste over hvilke ritt det er verdt å få med seg resultatene og aller helst LIVE oppdateringer fra denn helgen. Vi begynner smått og jobber oss opp mot det største.

GP de Lillers
Joker Bianchi sesongåpner i år i Frankrike i motsetning til i Kroatia som de vanligvis har gjort. Dette fordi Porec Trophy og Istrian Spring Trophy som løpene i Kroatia heter i år kræsjer med Tour de Normandie. GP de Lillers må nok anses som et litt større ritt enn de i Kroatia. På startlisten finner vi rimelig kjente navn som Stefan Rodochla, Clement Lhotellerie, Julien Mazet og Niki Østergaard. Joker Bianchi stiller med fullt mannskap minus Vegard Breen. Det vil si at på startstreken vil Sondre Sørtveit, Svein Erik Vold, Stian Remme, Ole Haavardsholm, Vegard Robinson Bugge, Vegard Stake Laengen, Christer Rake og Ingar Stokstad være ikledd Joker Bianchi drakten. Vi har lov til å knytte størst forhåpninger til Rake og Haavardsholm. En pallplass ville vært en helt fantastisk måte å starte sesongen på. Det er kanskje å sikte litt høyt, men det er lov til å håpe og tro at det kan bli en realitet. Startlisten finner dere her, og kanskje følges GP de Lillers LIVE ved hjelp av tekst på directvelo. Rittet går på søndag og under kan dere se hva noen av Joker rytterne forventer seg av sesongen.




Driedaagse West-Vlaanderen
I Flanderen kjører Alexander Kristoff. Han virker til å kjøre seg i bedre og bedre form og kan han unngå å punktere i sluttfasen av rittene kan det fort bli veldig bra. Vi har ikke funnet noen måte å følge rittet LIVE på, desverre.

Vuelta Ciclista a Murcia
I Spania kjører Lars Petter Nordhaug som en villmann og viser at han er mye mer enn stallfyll i Team Sky. Av nordmennene er han kanskje den som sammen med Edvald Boasson Hagen har vært best i sesongstarten roller i laget og forventninger tatt i betraktning. De treningsturene de to karene har kjørt sammen i Oslo har utvilsomt vært utrolig gode. I dag kjørte Nordhaug hardt opp den lengste bakken på etappen og sprang feltet i fillebiter. Lance Armstrong var en av mange som måtte slippe, og ikke før nordmannen slapp opp litt på gasspedalen fikk amerikaneren kontakt igjen. En gruppe på drøye 20 mann kom inn først på dagens etappe og Nordhaug ble nr 20. Helt utrolig bra, av en som får alt for lite oppmerksomhet (av undertegnede også, vi må skjerpe oss der) i media! For de som ønsker å følge rittet anbefaler vi twitter.

Monte Paschi Strade Bianche
Dette italienske grusløpet som går på lørdag har potensialet til å bli en skikkelig klassiker. Vi ble helt utrolig fascinert og glad i dette ritte da EBH var med i en av hovedrollene i fjor. Løpet går i småkupert terreng med ganske lange og ikke minst mange partier med grusunnderlag. Rittet kan kalles Italia sitt svar på Flandern rundt og Paris-Roubaix. Det er slett ikke noe dårlig fosøk italienerne gjør på å skape en skikkelig vårklassiker med Monte Paschi Strade Bianche. Dette er et løp vi virkelig anbefaler alle å ta en titt på. Det som er så morsomt i år er at vi har så mange norske proffer at vi nesten har en rytter i hvert eneste store sykkelritt. I Monte Paschi Strade Bianche er det Gabriel Rasch som er vårt nasjonale håp. Ta en titt på videoen under som viser slutten av fjorårets utgave, og se litt av hvorfor vi tror dette løpet har en stor fremtid. Løpet kan følges LIVE via noen av linkene på denne siden.


Paris-Nice
Et av de største etapperittene strekker seg fra hovedstaten Paris til solkysten i Nice. Linker til sider som følger Paris-Nice LIVE finner du på denne siden. TV2 og Eurosport sender begge rittet. Vi kommer tilbake med et lengre innlegg med informasjon om rittet i morgen, men kan allerede nå nevne at ingen nordmenn er på start (noe som ødela litt av poenget jeg prøvde å påpeke tidligere i innlegget) men en spanjol med navn Alberto Contador som har en god del å revansjere. Har du glemt hvorfor så frisk opp minne med denne videoen:



Dere skal ikke se bort ifra at vi kommer tilbake med rapporter og tanker rundt enkelte av rittene gjennom helgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar