søndag 21. mars 2010

Jens Keukeleire

Jens Keukeleire har markert seg meget bra i årets sesong. Sammen med Peter Sagan og Sacha Modolo har han vært denne sesongens åpenbaring. Med seier i Le Samyn, Nokere Koerse, en etappeseier og sammenlagtseier i Driedaagse van West-Vlaanderen har han vist seg frem på en fin måte. Men hvem er han egentlig?

Den 21 år gamle belgieren er første års proff, og sykler for Cofidis.
I fjor ble han tatt ut på det belgiske landslaget for u23, og kjørte inn til 19. plass i Liège - Bastogne - Liège Espoirs (u23) og 12. plass i Ronde van Vlaanderen for u23, hvor han kom inn i samme gruppe som våre egne Alexander Kristoff og Christer Rake. I fjor ble han nummer 4 i Europamesterskapet for u23, og fikk en 6. plass på en etappe i Tour de l'Avenir. I Europamesterskapet (u23) ble han bare slått av Kris Boeckmans, Jarozlaw Marycz (nå i Saxo-Bank) og Sacha Modolo (nummer fire i årets Milano-San Remo). Han slo sterke ryttere som Alexander Kristoff og Peter Sagan.

Keukeleire er best i spurt. Han er også god på brostein og i korte eksplosive bakker. I følge han selv sliter han mer når bakkene blir lange. Og dette er kanskje ikke så overraskende når vi ser hvem som er idolet hans. Johan Museuw, som var best på brostein. Keukeleire er en rytter med mange av de samme egenskapene som Tom Boonen, men har et par hakk opp til å bli like god som Belgias "wonderboy".

I tillegg til seirene har han vist seg fint frem i år. I Driedaagse van West-Vlaanderen fikk han, i tillegg til seieren, med seg to tredje plasser. Han har også vist seg frem i andre løp, og har 7 topp 10 plasseringer hvis vi tar med sammenlagtseieren i Driedaagse van West-Vlaanderen. Så man kan si at han virkelig har tatt nivået denne sesongen, samtidig som han har tatt et stort steg i sin utvikling.

Så er det bare å se om denne mannen kan kjempe seg inn i den absolutte verdenseliten. Hva tror dere? Blir han er verdensklasse syklist, eller tar han ikke de siste stegene? Kan han bli den nye Boonen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar