mandag 29. mars 2010

En av de verste i klassen!

Michael Rasmussen! Navnet og personen skaper bare negative assosiasjoner. En dopingdom er alene nok til at de skyldige aldri blir helter igjen, i mine øyne. At en del italienere, spanjoler og amerikanere ikke har det samme synet får stå for deres regning. Som sagt er en dopingdom nok til at jeg ikke unner syklisten suksess, men hvor jævlig synet man får på syklisten blir, handler mye om hvordan de fremstår i ettertid. Basso og Millar er eksempler på syklister som jeg ikke unner suksess på grunn av deres fortid, men de har innrømmet sin skyld og tatt straffen uten å klage, og det gjør ting litt bedre. Slik som Michael Rasmussen har opptrått i media etter at han ble kastet ut av touren, gjør at han i min bok ranker helt på toppen av sykkelidioter, sammen med Ricco, Hamilton, Landis og en del andre.

Problemene til Michael Rasmussen startet da han skulle melde fra til antidopingbyrået hvor han skulle opphold seg før Tour de France i 2007. Katastrofale geografikunnskaper medførte at han blinkset på Mexico og Italia da han tok et titt på verdenskartet. Med den gule trøya på skuldrene, og tour seieren halvveis nede i lomma, ble han kastet ut fra festen, fordi han før Tour de France hadde brutt meldepliktsystemet. Kanskje var det naturlig at han ble litt skuffet og serverte noen kraftsalver? At han fortsatt er forbannet på alt og alle, og serverer det ene sleivsparket etter det andre, gjør han bare mer og mer patetisk. De siste dagene har han kommet med følgende uttalelser:

Først uttalte han seg at han ønsket enkelte personer døde, og at han gjerne hadde sett at de led litt. Dette fordi de hadde påført han så mye smerte at han nesten tok sitt eget liv. Mer ironisk uttalelse skal du vel lete lenge etter. I dag går han riktignok ut å sier at dette bare er medieskapt. Han velger også å angripe Thor Hushovd. Han går ut og gjentar sin egen påstanden, om at Hushovd også har brutt meldeplikten. Dette blir avfeid av Hushovd selv og daværende sykkelpresident Aarethun. Når du er så liten og ynkelig at du prøver å gjøre kjeltring av andre, bare fordi du selv er det, blir jeg rett og slett kvalm. Jeg håper virkelig ikke Rasmussen vinner et eneste sykkelritt til i sitt liv, og skulle han gjøre det må vi nesten ha ett minuttsstilhet før neste etappe starter.

Hva synes egentlig dere? Er Rasmussen komplett makkverk, eller er jeg for hard? Bli gjerne med i diskusjonen ved å legge inn en kommentar.

13 kommentarer:

  1. Han er vel ikke "verst i klassen", da han ikke er taget for doping!!!

    Men han kommer jo aldrig tilbake! Da kan han for min skyld si hva han vil!

    SvarSlett
  2. Helt enig, Rasmussen er dessverre i samme gjeng som Landis, Ricco og en rekke andre som nekter og nekter til tross for at bevisene er der. Det er vel lite som tyder på at han noengang kommer til å sykle Tour de France igjen. Det er som du sier mange som kommer tilbake igjen, men da innrømmer de og viser at de angrer på hva de har gjort(i motsetning til Ricco og Landis). Dog hadde jeg fremdeles sett at de som blir fersket blir kastet ut på livstid, 2 år utestengelse er passende for dem som lurer seg unna kontrollørene(f.eks Rasmussen).

    SvarSlett
  3. Rasmussen har ikke noe troverdighet hos meg heller, men husk, han er ikke tatt for doping. Han er tatt for løgn, og det er bare et bevis på at han er en løgner og ikke noe annet.

    SvarSlett
  4. Er det bedre å bli tatt for å skjule dopingbruk enn å bruke doping? Det forutsetter selvsagt at han brukte doping, men hvorfor ellers bryte reglene med så stort overlegg? At han ikke er tatt er selvsagt et viktig poeng!

    SvarSlett
  5. Han säger till dansk press att han inte alls vill att någon ska lida eller omkomma. Det är medierna som har vinklat det och tagit det ur sitt sammanhang. Anklagelserna mot Hushovd kommer efter att han sett ett tv-program. Det vet ju alla hur medierna kan vända och vrida på saker. Rasmussen är nog inte så farlig trots allt.

    SvarSlett
  6. Dra til et visst sted din danske pølse... la Hushovd være i fred.... ushovd
    Du er dømt, ikke Hushovd

    SvarSlett
  7. Jeg tror folk skal sitte seg litt mere inn i den sak. Fakta er at mannen er blitt utsatt for det største justismord innen moderne sport.
    Han har ljuget om hans (where abouts), det er ikke det samme som å bli tatt for doping. Så kan man sige og mene hva man vil. Men Iflg. reglene så skal man ha 3 advarsler før det kan efektuerer karantene, som står på lik linje som doping. Den ene advarsel han fikk fra DCU (Dansk Cykel Union) var ikke reel i det hele tatt. Jesper Whore som er president DCU (som selv er blitt tatt for bruk av doping i tidenes morgen) er en misundelig lille mann, der ikke ønsker andre succes. Han har startet hele dette styret.
    Grunnen til Michael Rasmussen stadig er bitter, er delvis pga Pat McQuaid (presidenten) av UCI har blacklistet Michael Rasmussen selv om han har utstått sin karantene. Gjentagende gange har han været i kontrakt forhandlinger med store hold, hvilket er blitt spoleret av Pat Mcquaid.
    Ved å true disse hold med ikke å ansette Michael Rasmussen. Alle de "store" navne som har blitt tatt for doping, har fått ny sjanse bare ikke Rasmussen.
    Man lure også på hvorfor Contadore som vandt Touren det år, hvor Rasmussen fikk frastjålet sin seier, ikke har fått karantene eller fikk lov å stille til start. Hans navn stod på lista i Poerto saken, men pga han vitnet, ble hans navn strøket.
    MR angriper ikke Hushoved personligt, han nevner den informasjon han har fått igjennom sine kanaler. Det er mediene der blåser det her opp. Sammen med de uttalelser som MR har kommet med. Han har sagt " Om visse folk hadde været dau i sykkelsporten hadde mitt liv været lettere" Vel man kan jo kun sige det er fakta. Men igjen har medierne blåst dette opp.

    Michael Rasmussen er aldri blitt tatt for doping, men tatt for å ljuge. Men er blitt straffet mye hardere end de som har dopingdom. Så kan man mene "han har ljuget pga han har noe og skjule" Fint nok, men så lengere reglene er slik som de er. Så er MR uskyldig end til det motsatte er bevist. Ellers får man gjøre om reglementet.
    Forskjellen er at DCU ikke bakker opp sine ryttere slik Spansk, Fransk og Italiensk sykkel union gjør.

    SvarSlett
  8. Rasmussen har nok fått for streng straff. Han har ikke blitt tatt i doping.

    SvarSlett
  9. Helt enig med skribenten om at man bør bremse litt før man tar frem gapestokken for Hr Rasmussen. Hvorfor er det bedre med alle de som er tatt for doping? Hvorfor får de slippe til så lett? Teamledere og sports-direktører som har blitt tatt for/innrømmet doping får jobber på store lag. MR har blitt (for)dømt svært mye hardere enn de fleste andre i dette sirkuset, på tide å la mannen få sykle på linje med andre som har forbrutt seg mot reglene. Være seg doping eller ei.

    SvarSlett
  10. Jeg synes det langt ifra er bedre med de som er tatt for doping, men jeg er sterkt kritisk til de som fortsetter å skape negative overskrifter for sykkelsporten, selv etter at de er tatt. Jeg synes det er bra at den danske sykkelunion tar strengere grep enn den italienske og spanske. Danmark har hatt store dopingproblemer (riktignok "godt" skjult i lang tid) og virker til å prøve å ta oppgjør.

    At Rasmussen har blitt for hardt straffet, sammenliknet med andre juksere kan jeg være med på. Han har på en måte blitt brukt til å statuere et eksempel, noe som kanskje ikke er helt rettferdig ovenfor han. Å gå fra det til å frikjenne mannen totalt synes jeg blir feil.

    Når det gjelder det som har kommet ut i media frikjenner jeg ikke Rasmussen helt, selv om saken nok er bøåst litt ut av proposjoner. Det å anklage Hushovd for juks, ved å referere til kilder han selv ikke vet om er sikre er utrolig dumt. Han bør bedre enn noen andre vite hvordan det er å bli hengt ut, og burde vel ikke ønske det til sin verste fiende engang? Så kan man godt vri og vende på det han sier og mene at han hadde hat det bedre hviss enkelte folk hadde vært døde, men hvordan forsvare at han sier: "Hvis de led rigtig meget og så døde, så havde jeg det bedre"?

    SvarSlett
  11. Kan noen fortelle meg, hvorfor DCU ikke kom med den informasjon før touren?? Det var først da MR så ut til å vinne touren, at disse advarsler kom frem i lyset. Flere andre i feltet kjørte med en, eller flere advarsler. Og jeg vil påpeke igjen den ene av MR's advarlser var ikke reel. Hvorfor ble hele Rabobank ikke sparket ut av touren ? De viste alt om hans (where abouts) Rabobank fikk et ultimatum. Inten sparker i MR ellers blir i sparket ut av touren.
    Jeg er helt enig at der skal statueres eksempler, men så gjør det for de som er tatt i doping og utesteng dem for livtid. I MR's tilfelle er regler blitt bøjet og bukket, han er blitt testet før, unner, og efter touren mange gange, men har aldri testet positiv.
    Hvorfor fikk Contadore lov å stille i touren selv om han har været involveret i en av de mest betente saker innen for sykkel sporten.
    En nevner det er bra at DCU slår hardt ned på doping. Problemet her er at de regler som gjelder i Danmark, er ikke de samme som gjelder internasjonalt, og det er her en av MR,s advarsler ikke er reel. Og at vi Danmark har en president (Jesper Whore) for DCU der selv har blitt tatt for doping er jevli pinlig. Mannen er en jevli hykler og har vondt i ræva over at MR var ved å skape noe som han aldri ville kunne oppnå. MR og Jesper Whore har før hatt konflikter, og derfor startet hr. Whore dette sirkus der har smadret MR's sin karrierer.
    Jeg vil gjøre det helt klart, jeg forsvare ikke MR i å ljuge. Og jeg vil heller ikke spekulerer i om han har forsøkt å skjule doping eller ikke. Jeg holder meg til de fakta der er om saken.

    SvarSlett
  12. Om man anser att någon eller några har förstört ens liv och hela ens framtid så är det kanske inte så konstigt att Mikael Rasmussen har tänkt en sådan sjuk tanke (som han säger)att han hade haft det bättre om vissa människor hade försvunnit. Det är nog allmänmänskligt att tänka så. Sedan tror jag absolut inte att MR har ngt personligt emot Hushovd utan uttalar sig efter vad han sett i ett teveprogram.

    SvarSlett
  13. Rasmussen har jo ikke blitt tatt i doping!

    SvarSlett