fredag 9. april 2010

Kjempeetappe av Stake Laengen! - oppdatert

Øystein Stake Laengen kom på en flott andreplass på den første etappen i Circuit des Ardennes. Han var med i et tremannsbrudd som gikk inn. Med omtrent 1 kilometer igjen angrep han, men ble hentet inn av Mikhail Antonov (Itera-Katusha). Antonov var den sterkeste av de to i spurten, og vant foran Stake Laengen som kjørte for det norske landslaget. Til vanlig er Øystein Stake Laengen Plussbank Cervelo rytter, og dette må være en drømmestart for laget som eies av Thor Hushovd.

Prestasjonen han gjorde i dag er utrolig sterk. Faktisk er andreplassen han fikk i dag den beste norske plasseringen i et ritt av denne størrelsen i år. Hverken Joker-Bianchi eller Sparebanken Vest - Ridley har klart det samme. Riktignok fikk SPV Stevenson på en annen plass i et større ritt i Italia, men han er svensk. Prestasjonen blir ikke mindre når vi vet at dette er Stake Laengens tredje ritt i sin første fulle sesong som kontinental rytter. Fra før har han vært beste Plussbank Cervelo rytter i de to tyske løpene de har kjørt, med en 6. plass som best. Han har utvilsomt utviklet seg voldsomt fra i fjor, og har i tillegg funnet formen tidlig i sesongen. Dessverre virker det som at det norske laget er tatt ut både til Flandern rundt for U23 og Liege-Bastogne-Liege U23, før Stake Laengen viste seg frem med dette fantastiske resultatet. Forhåpentligvis kan han få sjansen i noen andre ritt for landslaget (som han representerte i dag) senere. Det har han gjort seg fortjent til.

Måten han vant en topplassering på, kan alle norske syklister ta lærdom av. Han viste null respekt for de mer etablerte løperne fra blant annet Rabobank sitt talentlag, og gikk i brudd 110 kilometer fra mål. Han fikk bare med seg to bruddkamerater, og det så lenge ut som at bruddet skulle bli kontrolert greit av hovedfeltet. Men i det de begynte å ta litt innpå utbryterne, ble feltet stoppet ved en jernbaneovergang. De tapte et par-tre minutter og plutselig så bruddet at her hadde de sin livs sjanse. Når feltet i tillegg ikke virket videre interessert i å kjøre sykkelritt, ble avstanden konfortabel. 3 kilometer fra mål måtte den ene mannen i bruddet (Thomas Rostollan) slippe. Med 2 kilometer igjen til mål angrep Stake Laengen russeren Mikhail Antonov, men han kom tilbake med under en kilometer igjen til mål og vant spurten. Allikevel en flott andreplass på nordmannen.

Sammenlagt ligger han bra an, siden hovedfeltet kom så mye som 3 minutter bak bruddet. Det betyr ikke at sammendraget er avgjort! Etapper hvor potensiel sidevind kan sprenge feltet i småbiter venter, så Stake Laengen må være våken hvert eneste sekund. I tillegg venter en 14 kilometer lang tempoetappe på søndag. Det var flere nordmenn som kjørte sterkt i dag. Stavangertalentet Daniel Jarstø satt med inn i hovedfeltet og ble nr. 29. Veldig sterkt av en andre års senior. Også Thor Inge Espeland satt i hovedfeltet og ble nr. 44.

Rittet kan dere følge LIVE resten av helgen på directvelo.com.

2 kommentarer:

  1. Dere får lade godt opp og satse på å gjenta suksessen i Danmark i helgen gutta :)
    Lykke til!

    SvarSlett