søndag 4. april 2010

Rå maktdemonstrasjon i belgisk klassiker!

Klassikeren Ronde Von Vlaanderen (Flandern rundt på norsk) ble en duell mellom de to største favorittene, Tom Boonen og Fabian Cancellara. De to rytterne stakk ifra resten av feltet opp Molenberg (ca 45 km fra mål) Bak disse to samlet det seg en større gruppe, men mye takket være iherdig "blokkeringsarbeid" fra Devolder, ble luka de to i front fikk så stor at de i realiteten kjempet seg imellom om seieren. Millar, Leukemans og Gilbert klarte etterhvert å skaffe seg en luke til resten av feltet, og tok opp jakten på Boonen og Cancellara. Uten suksess. Opp Kapelmuur slapp Millar resten av forfølgertrioen, og Cancellara parkerte sin belgiske følgesvenn, på en måte vi aldri tidligere har sett Boonen blitt parkert på, i sitt hjemmeritt. Etter det var det grei skuring for Cancellara, som vant med ca minuttet.

Før dette hadde de to skandinaviske håpene, Hushovd og Breschel sett veldig sterke ut. Hushovd lå godt med i de første bakkene, men stoppet plutselig helt opp. Trolig slet han på grunn av mageproblemene han fikk forrige helg. Breschel ble stoppet av et teknisk uhell, og klønete opptreden av sportsdirektør Kim Andersen. Veldig synd for begge, men de kommer nok tilbake i Paris-Roubaix neste helg. Det ble ingen god norsk dag. I tillegg til Hushovds bråstopp, måtte "Gabba" bryte tidlig etter at han slo albuen i en velt. Den eneste norske oppturen var Arvesen, som kjørte hardt for Flecha. Godt å se at Arvesen har funnet litt form så kort tid etter skaden sin, men som i fjor kommer nok toppformen litt for sent til at den kan resultere i topplasseringer.

Cancellaras seier er en av de største maktdemonstrasjonene vi har sett i nyere sykkelhistorie. I et ritt hvor det skal så mye til for å vinne, fikk han det til å se lett ut. Kombinasjonen av fantastisk teknikk, perfekt posisjonering og enorm kraft gjorde at han vant helt overlegent. Han kjørte også på seg favorittstempelet før Paris-Roubaix.
Resultater:
1. Fabian Cancellara
2. Tom Boonen
3. Philip Gilbert
4. Bjorn Leukemans
5. Tyler Farrar
6. George Hincapie
7. Roger Hammond

Hva synes dere om rittet? Ble det den sykkelfesten dere forventet dere, eller la den skuffende norske innsatsen en demper på gleden?

Følg oss også på twitter.

PS! Lance Armstrong viste god form, og taklet brosteinen fantastisk bra. De andre Tour de France favorittene ble nok litt skremt, siden de vet at det venter dem en del brosteinsstrekker i touren. Kanskje kan Armstrong vinne en del tid på de andre favorittene på den tour etappen?

2 kommentarer:

  1. Stakkars Tom. Frakjört av Fabian 2 ganger.
    Snakk om psykologisk overtak !

    Vinner av PR = FC

    Thor er ikke i form. Ingen sjanse på PR !

    SvarSlett
  2. Er ikke bare Boonen som Cancellara har et psykologisk overtak på. I dag lekte han seg med hele feltet :)

    Vil ikke avskrive Hushovd før P-R. Løypeprofilen passer han bedre, han så lenge sterk ut i dag, og viktigst av alt så er det en uke ekstra mellom magesykdomen og rittet. Har knalltro på en norsk pallplass i det løpet, og kanskje to topp 10?

    SvarSlett