tirsdag 6. april 2010

Valverde er i form

I dag gikk den andre etappen av Vuelta al Pais Vasco, og på andre dag på rad ble det Valverde som vant foran Freire. Spurten gikk i en bratt motbakke og der var Valverde så vidt sterkere enn sin landsmann Freire, som holdte på å kjøre inn i bakhjulet til Valverde noen titallsmeter før mål. De to fikk sekundet ned på tredjemann Francesco Gavazzi og resten av det ca. 20 manns store feltet. Men det så ikke hele tiden ut som at det skulle bli spurt med en såpass stor gruppe. Opp den siste bakken prøvde Jose Angel Gomez Marchante seg, men han ble først tatt igjen av et par ryttere før hele det resterende feltet hentet inn utbryterne. Med omtrent 2 kilometer angrep Wiggins og ble fulgt av Ryder Hesjedal (tilslutt nummer 6) og Rigoberto Uran. Uran sto over føringer noe som gjorde at det jaktende feltet med Katusha i spissen kunne hente de inn. I spurten klarte Uran å hjelpe Valverde i noen få meter som kan ha gjort slik at Valverde orket å holde Freire bak seg hele veien.

Tidligere i løpet hadde dagen vært preget av et tremannsbrudd bestående av Michael Rogers, Amets Txurruka og Jose Alberto Benitez, men disse var aldri en trussel for hovedfeltet. Det ble også noen splitter i sidevinden, men det ble samlet igjen.

I morgen venter en lettere etappe, og da kan det bli et nytt oppgjør mellom Freire og Valverde.

Ps: Dette var Caisse d'Epargne sin andre seier for dagen etter at Luis Leon Sanchez vant etappen i Circuit Cycliste Sarthe tidligere i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar