tirsdag 20. april 2010

La Flèche Wallonne

Ardenner-klassikerne fortsetter i morgen med den kanskje minst prestisjefulle av de tre, La Flèche Wallonne. Løpet er bygd opp på samme måte som Amstel Gold og Liege-Bastogne-Liege med korte, men bratte bakker. Hovedutfordringene i løpet er å komme seg langt frem i feltet før hver bakke og ikke minst klare å være eksplosiv og sterk nok til å være blant de første over bakketoppene. Disse type ritt pleier å ha en del favoritter. I La Flèche Wallonne er det enda flere som kan vinne enn i de to andre løpene som inngår i kategorien "Ardenner-klassikere". Det er først og fremst fordi dette løpet er mye kortere enn de andre. De to andre rittene er på ca 258 kilometer, mens La Flèche Wallonne "bare" er på 198 kilometer. Dette er en avstand som er mye mer overkommelig for de fleste i feltet, enn det for eksempel Amstel Gold Race var. I tillegg er det færre bakker i dette løpet. 10 kategoriserte stigninger skal allikevel være nok til at det kjennes godt i muskelaturen til alle rytterne når de kommer til mål.

Legendariske "Mur de Huy" skal passeres tre ganger. Bakken er 1,3 kilometer lang med 9,3 % i gjennomsnitlig stigning. Det er også på toppen av denne bakken hvor målet ligger. Vanligvis kommer det et mellomstort felt samlet inn i denne bakken. Da er det rytteren som har mest krefter igjen, og mest eksplotivitet i muskelaturen som vinner. De største favorittene er Gilbert, Valverde, Evans, Cunego, Kolobnev og Schleck brødrene. I tillegg er det mange sterke utfordrere som Contador, Kroon, L.L. Sanchez, Gerrans, Ivanov, Joaquin, Barredo, Le Mevel, Hesjedal, Nibali, Kreuziger og Gesink.

Eneste norske deltaker i rittet er Lars Petter Nordhaug. Rittet er egentlig skreddersydd for nordmannen, men han blir nok hjelperytter for Gerrans, Løfkvist og Wiggins (hvis han rekker frem til start). Dette selv om han var beste Sky-rytter i Amstel Gold Race. Det blir allikevel verdifull erfaring han får, og skulle han få noe frie tøyler så får vi kanskje se han angripe mot slutten av løpet. Løpet sendes på Eurosport fra 14.00 og på TV2Sport fra samme tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar